Tavaly több mint 1,6 millió látogató kereste fel ezt a lengyel múzeumot

Forrás: turizmus.com

 2024. január 03. 13:50

Tavaly 1 millió 670 ezer látogató kereste fel az auschwitzi náci német haláltábor helyén létesített lengyelországi emlékmúzeumot, ami a látogatottság lassú növekedését jelzi a koronavírus-járványt követően.

A tavalyi látogatószám 41 százalékkal volt több a 2022-esnél. A járvány kitörése előtt, 2019-ben, még 2,32 millióan látogattak el az emlékmúzeumba – közölte az intézmény.

Tavaly a legtöbb látogató lengyel volt, de sokan érkeztek az Egyesült Királyságból, Csehországból, Németországból és Spanyolországból is.

Tizenkét százalékkal, csaknem 21,5 ezerre nőtt azok száma, akik tanulmányút keretében jártak ott. Az egyéb kulturális programokat is tartalmazó tanulmányutak részvevőinek több mint fele külföldi volt.

Lssan növekszik az auschwitzi múzeum látogatottsága a koronavírus óta

Fotó: Auschwitz Memorial / Muzeum Auschwitz / Facebook

 

Az emlékmúzeumban tavaly júniusban új látogatóközpontot adtak át, előtte erre a célra felújítottak két épületet, az egykori láger vágóhídját és tejüzemét, amelyek azonban kívül esnek a területen, ezért aluljárókkal kapcsolták hozzá.

A látogatóközpont mellett háromemeletes szállót építenek, amelyben majd konferenciák és tanulmányutak résztvevői, oktatók szállhatnak meg.

Az auschwitzi múzeumot 1947-ben alapították a volt foglyok kezdeményezésére.