Tourinform-kiválóságok: Sopron, a sokoldalú kisváros nagy meglepetésekkel

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 07. 14:30

A turizmus újraindításában jelentős szerepet játszó Tourinform-hálózat legfőbb értékei az irodákban dolgozó szakemberek. A Magyar Turisztikai Ügynökség teljesítményértékelő rendszerében legmagasabbra értékelt irodák bemutatásával sorozatunk az ő munkájukra, jó gyakorlataikra hívja fel a figyelmet.

A Tourinform Sopron a belváros szívében, a Tűztorony közelében található, korszerű, barátságos fogadószobája a városnak és a térségnek. Különlegessége az iroda alatt, 4 és fél méter mélyen található római kori Scarbantia Fóruma, mely a Tourinform nyitvatartási ideje alatt látogatható.

 

Egyediségek, helyi értékek

Számos saját készítésű kiadvánnyal rendelkeznek, melyeket a széles körű igényeket szem előtt tartva állítottak össze.

Az iroda korszerű, barátságos fogadószobája a városnak és a térségnek

Fotó: Tourinform Sopron

Megújult és díjnyertes turisztikai weboldalukon mindig aktuális információkkal látják el a városba látogatókat, emellett idegenvezetők közvetítésével, illetve helyi termékek, ajándéktárgyak értékesítésével is foglalkoznak az irodában, ahol a Soproni borvidék különleges borai is megtalálhatók. A kisebbeknek gyereksarokkal, kifestőkkel kedveskednek, szívesen időznek náluk a családok.

Egész évben ingyenes belvárosi sétával várják vendégeiket szombatonként, a főszezonban pedig tematikus séták közül is választhatnak az ideérkezők.

Az irodai légkört családias hangulat jellemzi, emellett kimagasló szakmai tudással rendelkeznek a Tourinform munkatársai. Rengeteg szolgáltatóval ápolnak személyes kapcsolatot, akik bizalommal fordulnak hozzájuk szakmai segítségért is. Helyismeretük kiváló, minden zugát ismerik a városnak és a környéknek. Minden munkatársnak megvannak az erősségei, így együtt még jobban hozzá tudnak járulni a Tourinform iroda eredményességéhez.

 

Tourinform-arcélek

A csapat tagjai balról jobbra: Szabó Márton, Balázsfi Tímea, Bene Csaba és Kissné Vitéz Éva

Fotó: Tourinform Sopron

Balázsfi Tímea, irodavezető

Kicsivel több, mint egy éve a csapat tagja. Az egyetem (turizmus és vendéglátás szak) elvégzése után első munkahelyi tapasztalatait gyűjti a soproni Tourinformban. Hozzáállása, lelkesedése és precizitása által bebizonyította, hogy neki való ez a pozíció. Szabadidejében rengeteget olvas, antikvár könyveket is felkutatva a városról és a régióról.

Kissné Vitéz Éva, munkatárs

A csapat legnagyobb tapasztalattal rendelkező kollégája, aki egész életét az idegenforgalomnak szentelte. 2010 óta tagja a soproni Tourinformnak. Lételeme a kommunikáció, mindenkivel közvetlen kapcsolatot alakít ki, legyenek azok turisták, szolgáltatók vagy kollégák. Szabadidejét legszívesebben unokáival tölti, a legkisebb unoka kedvenc zenéje a Tűztorony hangjátéka.

Bene Csaba, munkatárs

Hatalmas lexikális tudásával oszlopos tagja a csapatnak, új ötletei színesítik az iroda szolgáltatásait, mint például új tematikus séták megálmodása és megvalósítása. Segít a kiadványok anyagának összeállításában is, ő az, aki minden évszámot és történelmi eseményt ismer. Idegenvezetőként magyar és német nyelven teljes odaadással és felkészültséggel vezeti a csoportokat.

Szabó Márton, munkatárs

Egyetemi tanulmányai mellett dolgozik az irodában, nyáron teljes munkaidőben, tavasztól őszig pedig részmunkaidőben. Nyelvtudása, helyismerete és tudása hozzáadott érték a csapat számára, a vendégeknek széles körű tájékoztatást nyújt. Hobbija a fotózás, az általa készített fotókkal az iroda kiadványaiban is találkozhat a látogató.

 

A legnépszerűbb helyi attrakciók

Továbbra is a legnépszerűbb látnivaló Sopronban a Tűztorony, amely a város szimbóluma is egyben.

Kilátás a Tűztoronyból

Fotó: Tourinform Sopron

A belvárosban számos felfedezni való helyszín található, a gyerekek körében a Macskakő és a Bányászati Múzeum a legkedveltebb.

A kultúra iránt érdeklődők a Fertőrákosi Barlangszínház előadásait látogatják nagy számban, klasszikus és könnyűzenei koncertek színesítik a város zenei kínálatát.A látnivalók sorát bővíti az újonnan átadott Múzeumnegyed és a 19. századi polgári élet világát bemutató Lenck-villa.

A Lenck-villa is mindenképpen megér egy látogatást

Fotó: Tourinform Sopron

A fantasztikus klímájú Lővérekben a Károly-kilátó felé haladva a Boszorkány meseösvény feladatait követve juthatunk el a Kőhalmy-Vadászati Múzeum és Látogatóközponthoz, innen csupán 4 kilométerre pedig az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont és Vadaspark kínál természetközeli élményeket.

Az erdő rejtekében bújik meg a Kőhalmy-Vadászati Múzeum és Látogatóközpont

Fotó: Tourinform Sopron

Szintén kedvelt attrakció a közelben a fertődi Esterházy-kastély, Magyarország egyik legszebb barokk kastélya, amelyet a magyar Versailles-ként is emlegetnek.

 

2023-ban kihagyhatatlan

2023 júniusában megnyitotta kapuit a soproni Fő téren található Múzeumnegyed, mely egyike az ország legigényesebben kialakított múzeumegyütteseinek.

A belváros szívében, négy ikonikus épület összekapcsolásával nyílt meg idén júniusban a Múzeumnegyed

Fotó: Tourinform Sopron

Egyszerre nyújtja a modernség élményét és a múlt élvezetét. Négy ikonikus műemléképület, a Storno-ház, a Tábornok-ház, a Fabricius-ház és a Tűztorony összekapcsolásával, a belváros szívében jött létre, egy igazi labirintus, bebarangolása hatalmas élmény minden látogatónak.