Úszó- és vízilabdabázis épül Martfűn

Szerző: Bódi Ágnes

Forrás: turizmus.com

 2019. október 09. 15:41

Új, 33 méter hosszú sportmedence létesül a Martfű Thermal Spa területén.

A 250 millió forintból, hetven százalékban TAO-támogatásból felépülő medence alapkövét október 8-án helyezte el Boldog István országgyűlési képviselő, Papp Antal, Martfű polgármestere, Mohi Zoltán, az Invictus SC szakosztályvezetője és Tomasovszky László, a Martfű Termál SPA tulajdonos igazgatója.

Az alapkőletétel résztvevői (balról jobbra): Boldog István, Papp Antal, Mohi Zoltán és Tomasovszky László

Fotó: turizmus.com / Bódi Ágnes

A Magyar Vízilabda Szövetség sportfejlesztési programjában az Invictus SC nyert támogatást a sátras fedésű sportmedence kialakítására, a területet és a háttér infrastruktúrát a Martfű Termál SPA biztosítja.

Martfűn már hagyománya van a vízilabdának, a Magyar Vízilabda Szövetség hagyományosan itt rendezi a tehetségkutató Mikulás Kupát, és az éves bajnokságok több korosztályában is rendeznek itt meccsnapokat. Szinte a teljes magyar vízilabdamezőny megfordult már a medencékben, külföldi csapatok mind az öt kontinensről érkeztek ide.

Tomasovszky László igazgató-tulajdonos szerint sportszolgáltatásaikat jól kiegészíti a város egyéb sportinfrastruktúrája, a felújított sportcsarnok, a labdarúgópálya, a teniszpályák, a műfüves kispálya.

A Martfű Gyógyfürdő és Uszoda megnyitása óta, vagyis 10 éve ad otthont különböző vízi sportágak edzőtáborozásának, felkészülési tornáknak.

A város és a Tisza partja bejárható gyalog vagy kerékpárral, de aki különleges élményt szeretne, megteheti lovas szekéren is, a Kukucska lovastanyán pedig belekóstolhat a falusi élet ízeibe.