Mi mindenben tud segíteni egy okosóra?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. február 20. 11:14

Az okoseszközök feltalálásának és folyamatos fejlesztésének alapvető szempontja, hogy megkönnyítsék a hétköznapi és szabadidős tevékenységeinket, javítsák életminőségünket.

Ilyen intelligens találmány az okosóra is, melyet mobiltelefonnal párosítva nagyszerűen használhatunk a mindennapokban.

 

Hogyan működnek az okosórák, okoskarkötők?

Az okosórák és az aktivitásmérők tehát olyan eszközök, melyek az aktuális idő kijelzésén túl figyelik felhasználójuk napi tevékenységét, életritmusát. Általában Bluetooth kapcsolat segítségével csatlakoznak a mobiltelefonhoz. A kapott információkat feldolgozzák, a jelzett adatok tanulmányozásával pedig tudatosan alakíthatjuk életünket.

 

Az aktivitásmérő, más néven okoskarkötő

Kezdésként általában elegendő az okoskarkötő. Az aktivitásmérők, ahogy a nevük is sugallja, mindennapjaink egyszerű monitorozására használhatók.

Kijelzőjük jóval kisebb, mint egy karóráé, kényelmesebb és könnyebb a használatuk, általában hosszabb üzemidővel is rendelkeznek. Segítségükkel viszont hasznos visszajelzéseket kapunk arról, tudtuk-e teljesíteni az egészségünk megőrzésére kitűzött céljainkat. Pulzusunkat a nap bármely szakaszában megmérhetjük, tájékoztat a naponta megtett lépések számáról, egyes típusok információt nyújtanak a vérnyomás és véroxigénszint alakulásáról.

A termék ára sem elhanyagolandó szempont, és az egyszerűbb eszközök ára jóval kedvezőbb. Az Eniplaza oldalán több okoskarkötő, aktivitásmérő is található, mely kiváló választás lehet kezdő felhasználók számára.

Az aktivitásmérők, ahogy a nevük is sugallja, mindennapjaink egyszerű monitorozására használhatók

Fotó: eniplaza.hu

 

Az okosóra

Az okosórák ennél sokkal fejlettebb technológiát képviselnek. Szoftverük megközelíti a mobiltelefonokét. Nagy és részletgazdag kijelzővel rendelkeznek, beépített funkcióik jóval több statisztikával szolgálnak és számos szórakozási lehetőséget is nyújthatnak.

Küllemük is kifinomultabb. Választható női vagy férfi modell, szilikon-, bőr- vagy műanyagszíjas kivitelben. Szín és méret tekintetében is színes a kínálat. Azt is hihetnénk, hogy ezeket a profi eszközöket sportolóknak és fitneszbajnokoknak találták ki, de természetesen nem így van. Az okosóra használata lényegesen megkönnyíti mindennapjainkat, legyen szó munkáról, vagy magánéletről.

Okosóránk biztosítja számunkra az állandó online kapcsolatot: naptár funkcióval rendelkezik, értesít a bejövő e-mailekről, üzenetekről, és telefonálásra is alkalmas, ha rendelkezik saját hangszóróval.

Rögzíti az alvási szokásainkat, számolja a kalóriákat, valamint ellenőrzi a stressz-szintünket. Az okosóra lelkiismeretesen jelez, ha túl sokat ülünk egy helyben vagy ha kevés folyadékot fogyasztunk. A hölgyek nyomon követhetik havi ciklusukat, az időjárás-előrejelzés pedig minden felhasználó számára hasznos funkció.

Ha eddig gondolkodott rajta, döntsön és szerezzen be egy okoskarkötőt vagy okosórát és lépjen be a tudatos életmódot folytatók táborába!

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.