Az MKSz a cseh piacon is promótálja Magyarországot

Forrás: turizmus.com

 2019. január 19. 14:29

Közép-Európa egyik, a hazai beutazás számára kiemelten fontos nagyközönségi turisztikai vására, a GO & Regiontour kiállítás Brnóban.

A 11 ország részvételével megrendezett eseményen Magyarország legfontosabb versenytársai is bemutatkoznak, ami nem véletlen, hiszen Morvaország komoly vásárlóerővel rendelkező régió. A vásár turizmusban betöltött szerepét hűen tükrözi, hogy a látogatók között van Klara Dostálová, a Cseh Köztársaság regionális fejlesztési miniszter asszonya, aki a turizmusért is felel.

A Magyar Kerékpáros Szövetség hasonlóan a stuttgarti vásárhoz,  itt is népszerűsíti Magyarországot a kerékpározás külföldi szerelmeseinek körében. A hazai turisztikai palettát idén hat szolgáltató, valamint a sokéves együttműködésnek köszönhetően a Magyar Kerékpáros Szövetség, a Tour De Hongrie és a Europcar közösen képviselik. A kooperációnak köszönhetően 2019-ben a magyarországi kerékpáros kínálat, és több kerékpártúraszervező is bemutatkozhatott.

A cseh piacon kiemelt jelentőséggel bír a kerékpáros turizmus

Fotó:  turizmus.com

A cseh piacon – ami az elérhető statisztikai adatok alapján a hazai beutazó turizmus számára ma már a harmadik legfontosabb küldőpiac –, a kerékpáros turizmus kiemelt jelentőséggel bír. Évente mintegy 400.000 új kerékpárt adnak el, vagy, hogy az aktívan és rendszeresen kerékpárral túrázok száma, a lakosság arányához képest kiemelkedő, és szakemberek szerint nagyjából 20%-kal magasabb, mint Magyarországon. Ennek megfelelően ma már a Csehországba érkező vendégeket komoly online és offline kiadványok segítik az eligazodásban.