MTÜ: Komoly szakmai munka előzte meg a Dortmund–Hévíz járatnyitást

Forrás: turizmus.com

 2022. június 23. 13:40

A dortmundi reptéren tartott turisztikai promóciós rendezvényt a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Wizz Air új járatnyitását megelőzően, június 9-én.

Az eseményre a régió olyan meghatározó utazási irodái kaptak meghívást, mint a térség legnagyobb utazásszervezője, a Hafermann Reisen, vagy a wellness- és kúraajánlatok specialistájaként a Fit Reisen, amelyek a Wizz Air menetrend szerint közlekedő Dortmund-Hévíz járatával kínált új csomagajánlataikat népszerűsítették – tájékoztatott az MTÜ.

Az eseményt Kalydy Balázs külgazdasági attasé nyitotta meg a düsseldorfi magyar főkonzulátus részéről, majd a jelenlevőket Hévíz alpolgármestere, Kepli József János köszöntötte. A rendezvényen többek között jelen volt Benkő Attila, a Hévíz-Balaton Airport Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A dortmundi reptéren tartott turisztikai promóciós rendezvényt a Magyar Turisztikai Ügynökség június 9-én a régió meghatározó utazási irodáinak

Fotó: MTÜ

Az MTÜ részéről a Németországért is felelős piacszakértő, Wirth Klára tartott előadást a sokszínű, négy évszakos Balaton régióról. Bemutatkozott Hévíz, mint hazánk egyik legnépszerűbb wellness- és gyógyturisztikai célpontja, és a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 projekt is, amely már idén felvezető programokkal várja a látogatókat.

Az eseményen a Balaton turisztikai régióból összesen hét magyar szolgáltató (hat wellness-szálloda és egy golfresort) folytatott közvetlen szakmai megbeszéléseket a megjelent, és a magyar piac iránt rendkívüli érdeklődést mutató német utazási irodákkal – írták a beszámolóban.A vendégéjszakák száma alapján Németország a Covid-járvány ellenére is megőrizte vezető pozícióját Magyarország legjelentősebb turisztikai küldőpiacaként – derül ki a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adataiból. Észak-Rajna-Vesztfália az ország legsűrűbben lakott tartományaként Magyarország top 4 német turisztikai küldőtartományának egyike. 2021-ben a német beutazók által hazánkban eltöltött vendégéjszakák száma 46 százalékkal emelkedett 2020-hoz képest.

A Dortmund-Hévíz járatnyitási kampány első elemeként egy webinárt tartottak még májusban, a személyes jelenléttel zajló rendezvényen is elhangzott tematikával, Hévíz és az Európa Kulturális Fővárosa 2023 bevonásával. A rendezvényt egy csoportos sajtóút és szakmai tanulmányút követi még a hónap végéig – tudatta az MTÜ.