Eredményes az MTÜ és az Expedia közös nyári kampánya

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 20. 16:58

A nyáron az MTÜ közös kampányt indított többek között az Expedia Group online utazási irodával. A külföldi értékesítési csatornákon a célzott tartalmak eddig 2,5 millió potenciális utazót értek el, a foglalások száma pedig több mint 13,3%-kal nőtt.

Július elején vette kezdetét a Magyar Turisztikai Ügynökség nyári, nemzetközi forgalomélénkítő kampánya, amelynek keretében az MTÜ együttműködik az Expedia Group online utazási irodával.

A kampány július 15-én indult, és szeptember 23-ig fut Ausztriában, Németországban, Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában és Nagy-Britanniában.

mtu_expedia

A kampány július 15-én indult, és szeptember 23-ig fut Ausztriában, Németországban, Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában és Nagy-Britanniában

Fotó: MTÜ

A tavalyi, hasonló indíttatású Spice of Europe kampány sikerére és a megváltozott utazási szokásokra alapozva az idei, Expediával közös nyári marketingaktivitás során Budapest a nemzetközi országmárka égisze alatt mutatkozott meg, ezzel tovább erősítve azt az üzenetet, hogy a főváros nem csak egy pár napos desztináció. A foglalás ösztönzése mellett nagy hangsúlyt kapott a Budapest és környéke, valamint az adott küldőpiacok számára legvonzóbb vidéki úti célok turisztikai kínálatának bemutatása is, a tartózkodási idő növelése érdekében.

Az előzetes eredmények alapján elmondható, hogy nőtt az adott országokban a hazánk iránti érdeklődés, az Expedia felületein több mint 2,5 millió potenciális utazót értek el a célzott tartalmak. A tavalyi év ugyanezen időszakához képest az utasszám 13%-kal, a hotelfoglalások száma pedig 13,3%-kal nőtt. A beérkezett foglalások kétharmada több mint 3 napra szól, ami erősíti azt, hogy a kampány elérte célját.

Az együttműködés B2B oldalról is pozitív fogadtatásban részesült, összesen közel 200 szálloda csatlakozott ajánlattal, a részt vevő szálláshelyek – amelyeknek 90%-a budapesti szálloda volt – kiemelt kedvezményekkel járultak hozzá a kampány sikeréhez.

Egy őszi közös forgalomélénkítő kampány első részeként az együttműködés folytatódik az Expedia felületein, jelenleg Magyarország Nagy-Britanniában, Dániában és Svédországban kap kiemelt figyelmet.