Magyar turisztikai promóciós estet rendeztek Bécsben

Forrás: turizmus.com

 2021. július 19. 17:10

Magyarország tartotta az első nemzetközi turisztikai promóciós rendezvényt a határok megnyitását követően Bécsben. A kötetlen hangvételű, nyáresti eseményen 16 magyar partner és csaknem 50 osztrák turisztikai szakember vett részt a Duna partján, július 14-én.

A rendezvény nívóját jól mutatja, hogy azon részt vett az Osztrák Utazási Irodák Szövetségének (ÖRV) főtitkára, a Corps Touristique Austria főtitkára, a SKAL Klub elnöke, valamint az osztrák szakmai sajtó is szép számban.

Zakariás Fruzsina és Wirth Klára

Fotó: MTÜ

A rendezvényt a bécsi Magyar Nagykövetség attaséja nyitotta meg, majd a jelenlévőket Zakariás Fruzsina köszöntötte. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) leányvállalataként működő Visit Hungary vezérigazgató-helyettese beszédében kiemelte, mennyire nagy öröm számára, hogy a schengeni belső határok újranyitását követően elsőként láthatják vendégül az osztrák szakma Magyarország, a magyar turizmus kínálata iránt érdeklődő képviselőit.

„Kiváltságos érzés újra együtt lenni ezután a hosszú és mindannyiunk számára nehéz időszak után – de reméljük, hogy a személyes találkozások, a nemzetközi kapcsolatépítés nemsokára újra sokak kiváltsága lesz" – fogalmazott Zakariás Fruzsina.

A magyar turizmus újdonságait, a friss fejlesztéseket, az új, német nyelvű turisztikai weboldalt, valamint az MTÜ új, utazásra mozgósító kampányfilmjét már Wirth Klára, a Visit Hungary Ausztriáért felelős nemzetközi piacszakértője mutatta be a közönségnek.

 

Ezt követően valamennyi jelenlevő magyar szolgáltató bemutatkozhatott az osztrák szakmának, majd a Veszprém, Európa Kulturális Fővárosa 2023 programjait népszerűsítő rövid előadást követően egy veszprémi jazztrió nyújtott hangulatos aláfestést a kötetlen beszélgetésekhez.

„Magyarország és Ausztria között tradicionálisan jó a kapcsolat. Bízunk benne, hogy ezt a turizmus segítségével is még tovább tudjuk erősíteni és hogy a hasonló rendezvényeknek köszönhetően még több jó üzleti kapcsolat jöhet létre az országaink szakemberei között" – mondta bizakodva Wirth Klára a jól sikerült rendezvényt követően.

Ausztria a turizmus szempontjából évek óta hazánk egyik legfontosabb küldőpiaca. 2020-ban az osztrák utazók töltötték el Magyarországon az 5. legtöbb vendégéjszakát. Az osztrák turisták elsősorban a vidéki Magyarországot részesítik előnyben – a vendégéjszakák 70%-át két turisztikai régióban, a Balatonon (38%), illetve Bük-Sárváron (32%) töltötték el, a két legnépszerűbb térségben az átlagosnál hosszabb ideig is maradtak.

A legnépszerűbb városok: Budapest (19%), Bük (11%), Sárvár (7%), valamint Hévíz (6%) voltak a körükben. Az osztrák küldőterületek közül Bécs (27%) szerepe a legmeghatározóbb, valamint a Bécset körülvevő Alsó-Ausztria (26%). Jelentős továbbá a Stájerországból (15%), valamint Felső-Ausztriából (12%) érkezők hazánkban eltöltött vendégéjszakáinak száma is.

Az MTÜ piacszakértőjének következő szakmai eseménye szeptemberben egy négy állomásos roadshow lesz az osztrák piacon Bécs, Linz, Salzburg és Graz érintésével.

A roadshow pontos időpontjával és a jelentkezési lehetőség részleteivel kapcsolatban a Magyar Turisztikai Ügynökség rövidesen tájékoztat majd.

Amennyiben kérdésük merülne fel az osztrák turisztikai piaccal kapcsolatban, keressék bizalommal Wirth Klárát (klara.wirth@visithungary.com, +36 20 398 3985) – hangsúlyozza az MTÜ.