Megújult a békéscsabai Tourinform-iroda

Forrás: turizmus.com

 2021. március 09. 11:31

A belsőépítészeti, energetikai és gépészeti fejlesztés közel 20 millió forintos pályázati forrásból valósult meg.

Csaknem 20 millió forintos beruházás keretében megújult a békéscsabai Tourinform-iroda. A fejlesztés a Magyar Turisztikai Ügynökség által 2020 nyarán meghirdetett, a Tourinform-irodák és információs pontok felújítását célzó pályázaton nyert forrásból valósult meg.

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület fenntartásban működő Tourinform Békéscsaba 19.542.799 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A 2020 nyarán megjelent pályázati felhívás keretösszege 450 millió forint volt, ebből 22 Tourinform-iroda fejlesztése valósulhat meg március 31-ig.

Az iroda vendégtere is megszépült

Fotó: MTÜ

Békéscsabán teljesen megújult a turisztikai információs iroda vendégtere és back office részlege, a kor követelményeinek megfelelő, modern arculattal, bútorzattal. Belsőépítészeti átalakítás, energetikai és gépészeti korszerűsítés is történt. Új informatikai és irodatechnikai eszközök kerültek beszerzésre, amelyek hozzájárulnak a vendégek minőségi kiszolgálásához. Az iroda szolgáltatási köre újabb elemekkel bővült, pihenősarkot alakítottak ki, csomagmegőrző szekrény és mobiltöltő állomás létesült. A kölcsönzési lehetőségek köre elektromos és mechanikus rollerekkel bővült. A turisták tájékozódását nagyképernyős kijelzők segítik naprakész turisztikai ajánlatokkal. A látogatóforgalom mérésére forgalomszámláló berendezést szereltek fel, az ajándékbolt kínálatában pedig helyi és kézműves termékek is helyet kaptak.

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület által működtetett Tourinform-iroda az idei évben ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját, amit a felújításnak köszönhetően egy jelentős megújulással ünnepelhet meg. Az iroda két állandó munkatársa 12 közép-békési település mintegy 70 turisztikai attrakciójáról ad hiteles és naprakész tájékoztatást az irodát felkereső turisták és helyiek számára.