Mézeskalácsváros az Aquaticum Hotelben

Forrás: turizmus.com

 2015. december 08. 14:52

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel az Aquaticum Termál & Wellness Hotel****-ben újra mesés üzenettel várják a karácsony közeledtét. A vendégigényeknek megfelelően a korábbi letisztult, rusztikus jellegű település helyett idén egy színes kisváros elevenedik meg a „hófödte" terepasztalon.

A mézeskalács csoda a hetekig tartó előkészületet követően, kevesebb, mint egy hónap leforgása alatt épült fel az adventi időszak kezdetére. Mile József világbajnok mesterszakács és csapata a 2,5 m hosszú és 2,5 m széles, aprólékosan kidolgozott mesevilághoz 120 kg lisztet, 900 db tojást, 29 kg mézet, 160 kg porcukrot, 2 kg fahéjat, 12 kg vajat és 1/2 kg szegfűszeget használt fel a készítés során. A kompozícióban természetesen megtartották az ünnephez kötődő klasszikus motívumokat is, az apró részletességgel kidolgozott épületek és a fenyvesek közötti teret vidám mézes figurák, szarvasok keltik életre.

 

A szállóvendégek sem maradnak ki a mézeskalács készítés és egyéb kézműves tevékenységből, hiszen a szálloda egyedi programokkal készül az ünnepekre. A kiállított mézeskalácsvárost minden érdeklődő megtekintheti, aki a megújult nagyerdei Aquaticum Hotelben jár.