Olasz B2B workshop a borturizmusról

Forrás: turizmus.com

 2021. március 01. 17:21

A magyarországi borturizmusról tartott tematikus workshopot Terjék Máté, az MTÜ Olaszországért felelős piacszakértője február 25-én.

A digitális rendezvényen 40 olasz szakember vett részt, köztük utazásszervezők, újságírók és ágazati szövetségek, így az Olasz Borkóstoló Szövetség munkatársai.

Terjék Máté

Fotó: MTÜ

Terjék Máté munkáját Gál Helga, a Külgazdasági és Külügyminisztérium bor- és gasztronómiai tanácsadója, valamint a bor.hu munkatársa támogatták.

Az MTÜ piacszakértőja bemutatta azt a hat magyar turisztikai régiót, amelyekben borvidékek találhatók, a turisztikai attrakciók szempontjából, majd Gál Helga ugyanarról a hat régióról a borturizmus szempontjából beszélt. A résztvevők a kombinált előadásból megtudhatták, hogy az egyes bortermelő térségek milyen turisztikai infrastruktúrával rendelkeznek, milyen borfajták találhatók meg ott és milyen különleges aktivitásokon lehet részt venni (borfesztiválok, rendezvények stb.).

Terjék Máté szerint az esemény sikerét jelzi, hogy az utazásszervezők közül többen is bővíteni fogják a magyarországi termékkínálatukat a katalógusukban.