Turistákat megkárosító álrendőrt fogtak el a Teréz körúton

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 15. 11:39

Török, japán és német turistáktól szedett el pénzt a budapesti belvárosban a most elfogott román férfi és szökésben levő társa.

A Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton elfogott álrendőrnek és ismeretlen társának mindig ugyanaz volt a sztorija, kábítószert kerestek a külföldi turistáknál - olvasható a rendőrség honlapján.

Az 51 éves román állampolgár és társa első alkalommal 2019. augusztus 3-án 12 óra körül Erzsébetvárosban szólítottak le egy török férfit. A két álrendőr egy hamis rendőrigazolványt mutatott fel, majd elkérték a külföldi útlevelét és a pénztárcáját arra hivatkozva, hogy kábítószert keresnek. A turistától ekkor 500 eurót loptak el.

Három nap múlva augusztus 6-án este 23 órakor a VI., Bajcsy-Zsilinszky úton két japán állampolgártól csaltak ki ezzel a módszerrel 50 ezer yent, majd augusztus 8-án este 21 óra körül a Liszt Ferenc téren két német turistát vertek át szintén ezzel a módszerrel. Az álrendőrök a németektől is 500 eurót csaltak ki.

Egy szemfüles rendőrnő buktatta le a csalókat

Fotó: police.hu

Később, augusztus 11-én 18 óra 30 perc körül a Teréz körúton egy szabadnapos rendőr arra lett figyelmes, hogy két férfi külföldi turistákat állít meg, és rendőri intézkedést színlelve elkéri a járókelők okmányait, átnézi a tárcáikat, és pénzt vesz el tőlük.

A nyomozónő szolgálatba helyezte magát, és két közelben lévő egyenruhás járőr segítségével elfogta az egyik elkövetőt, míg társa elmenekült. Az egyelőre ismeretlen férfit a rendőrség továbbra is keresi.

A román férfit előállították a BRFK VI. kerületi rendőrkapitányságára, ahol gyanúsítottként hallgatták ki ötrendbeli csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.