Védettség alá kerülhet a Wichmann-kocsma és a Márványmenyasszony

Forrás: MTI

 2021. január 18. 19:19

A Miniszterelnökség közleményben jelentette be, hogy Gulyás Gergely miniszter elrendelte a két lebontásra szánt épület védetté nyilvánítási eljárásának megindítását.

Január elején számoltunk be a bulinegyedben fekvő Wichmann-kocsma tervezett lebontásáról, amelynek helyére egy szállodát építenének. A Miniszterelnökség bejelentés szerint azonban védettséget kaphat az épület, és most úgy tűnik, a szintén lebontásra ítélt legendás Márványmenyasszony étterem is megmenekülhet.

Az épület, amelyben Wichmann Tamás kenuvilágbajnok kocsmája működött, korábban kártyakészítő műhely és bordélyház is volt

Fotó: Facebook / Wichmann kocsma

A kulturális örökség védelméért felelős Miniszterelnökséget vezető miniszter azonnali hatállyal elrendelte az I. kerület Márvány utca 6-8. szám alatti (Márványmenyasszony étterem épületei), valamint a VII. kerület Kazinczy u. 55. szám alatti (Wichmann-kocsma) ingatlanok esetében a műemléki védettségi eljárás megindítását.

Az eljárás befejezéséig, amit a Miniszterelnökség gyorsított ütemben fog lefolytatni, az ingatlanokon tilos bármilyen bontási vagy építési munkálatot végezni – adta hírül szombaton az MTI Országos Sajtószolgálata.