35 éves a Forum Budapest

Forrás: turizmus.com

 2016. november 29. 13:16

1981. november 28-án nyílt meg a Forum Hotel Budapest (ma InterContinental). A legendás szálloda mintegy 200 egykori dolgozója pontosan 35 év elteltével gálavacsora keretében idézte fel a magyar szállodaipar meghatározó korszakának kezdetét.

A magyar fővárosban, a 80-as évek elején egy osztrák, állami hitelkonstrukció keretében sorra nyíltak az új vagy felújított szállodák, többek között a Hyatt (ma Sofitel), a Buda Penta (ma Mercure Buda), a Novotel City, a Béke (ma Radison Blu), a Szabadság (ma Hungaria City Center). Ebben a sorban volt a legelső a Forum.

A nyitó ház akkori igazgatója, Niklai Ákos köszöntőjében felidézte a Forum sikerének a titkát, a tehetséges, elkötelezett munkatársak hozzáállását, a vendégközpontú gondolkodást, a kreativitást, a tartósan jó munkahelyi légkört. Az elmondottakat megerősítette a november 28-i este hangulata.

Érdekesség, hogy a vacsorát az InterContinental séfje, az a Gullner Gergő varázsolta az asztalokra, aki a szálloda egykori Bécsi Kávézóját vezető Gullner Magdolna fia.

Az egykori Forumban pályakezdő fiatalok közül nagyon sokan vannak a pályán, szerte az országban. Közülük többen szállodaigazgatóként lettek sikeresek.

Balról jobbra: Kanel Gyula (Hotel Moments Budapest), Géher Zoltán (Continental Hotel Budapest), Niklai Ákos, Árvai Zoltán (Hilton Budapest), Gaál Miklós (Prestige Hotel Budapest).

A ház egykori, vezető munkatársai, akik, saját bevallásuk szerint, legszívesebben ma is nekiállnának egy új szálloda megnyitásának.