A Google és a MSZÉSZ 100 ösztöndíjas hellyel segíti a turizmus talpraállását

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2021. május 05. 15:56

A Google legújabb kezdeményezésében, a Grow Hungary with Google keretében a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével is együttműködik. Összesen 100 ösztöndíjas helyet hirdetnek a turizmusban dolgozóknak, hogy IT-ügyfélszolgálat, projektmenedzsment és adatelemzés területeken fejlesszék magukat.

A Google ma új kezdeményezést jelentett be, amelynek célja a digitális átalakulás, valamint a koronavírus-járvány utáni gazdasági fellendülés elősegítése. A Grow Hungary with Google program keretében a vállalat partnereivel közösen számos díjmentes eszközt, programot, speciális útmutatót és együttműködést kínál vállalkozók, startupok és magánszemélyek támogatására.

Az internetes világcég öt évvel ezelőtt indította el Magyarországon a Grow with Google oktatási programot, melynek keretében 2016 óta csaknem 100 ezer embert segített itthon abban, hogy digitális készségeik fejlesztésével vállalkozásuk növekedjen, karrierjükben előrelépjenek vagy el tudjanak helyezkedni a munkaerőpiacon.

Az új, Grow Hungary with Google elnevezésű kezdeményezés célja a magyar gazdaság talpra állásának felgyorsítása, valamint fellendítése. A Google, eszközeinek, technológiáinak és – az új normához igazodva – online programjainak segítségével 50 ezer magyar kis- és középvállalkozásnak, startupnak és magánszemélynek nyújt segítséget 2021 végéig, hogy még erősebbé, versenyképesebbé és a válságokkal szemben ellenállóbbá váljanak.

A kezdeményezés három fő iránya: a magyar gazdaság fellendülésének támogatása, a digitális készségek fejlesztése és az innováció elősegítése.

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökséggel partnerségben a magyar kkv-kat exportot ösztönző programokkal, digitális eszközökkel és díjmentes forrásokkal segítik és támogatják növekedésüket, míg a Green Fox Academyvel és az INCO Academyvel közösen 300 helyet biztosítanak olyan nők számára, akik szeretnének közelebb kerülni az informatikai szektor által nyújtott karrierlehetőségekhez.

szalloda_recepcio_123rf

Az MSZÉSZ és a Google összesen 100 ösztöndíjas helyet kínál a hazai turizmusban dolgozó szakembereknek

Fotó: 123rf.com

A koronavírus-járvány által egyik legjobban érintett szektor, a turizmus is részt vesz a programban. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) és a Google összesen 100 ösztöndíjas helyet kínál a hazai turizmusban dolgozó szakembereknek, hogy az IT-ügyfélszolgálat, projektmenedzsment, adatelemzés és a felhasználói élmény tervezés területein fejleszthessék magukat.

Az erről szóló sajtótájékoztatón, Flesch Tamás, az MSZÉSZ elnöke elmondta, a program azért is fontos, mert az utóbbi években a magyar turizmus olyan szerencsés helyzetben volt, hogy „csúcsra volt járatva, mindenki azzal volt elfoglalva, hogy kiszolgálja a vendégeket, előre menjen, és kevésbé azzal, hogy mit lehet tanulni, mit lehet másképp csinálni, és hol lehet fejlődni”.

Az MSZÉSZ már korábban is együttműködött a Google-lel, szerveztek közös szakmai tájékoztató napokat, rendezvényeken, online oktatásokon vettek részt, és megosztották a turisztikai trendeket is. A mostani díjmentes, online oktatási sorozatban a Google-lel partnerségi viszonyt alakítottak ki.

Ennek célja, hogy a munkavállalókat továbbképezzék, az IT-tudásukat fejlesszék és ismereteiket bővítsék, hiszen az IT-szolgáltatások a turisztikai szektorban is megkönnyítik a mindennapokat, leegyszerűsítik a feladatokat. Az adatelemzésekkel pedig a szállodák, éttermek forgalmát lehet növelni, míg az angoltudás fejlesztésével, frissítésével több célcsoportot el tudnak érni.

A Grow Hungary with Google honlapján további információk találhatók, valamint itt lesznek majd elérhetők a kezdeményezés jövőbeni elemei is.