Egymilliárdért vett villát Katar az Andrássy úton

Forrás: turizmus.com

 2015. február 06. 11:55

A Katari Állam nagykövetségi épülete lesz a Köztársasági Őrezred egykori villája az Andrássy úton. Az ingatlan csaknem egymilliárd forintért kelt el.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) többszöri sikertelen árverés után értékesítette az Andrássy út 114. szám és a Munkácsy Mihály utca 11. szám alatti ingatlanokat. Az eladáshoz a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Fővárosi Kormányhivatal is hozzájárult. Az előzetes jóváhagyására – a jogszabályból eredően – azért volt szükség, mert a vevő külföldi és a Katari Állam az ingatlant diplomáciai célból vásárolta meg.

Az Andrássy út 114. 1894-ben Weiss Manfréd nagyiparos, az egyik leggazdagabb magyar nagytőkés tulajdonába került, és a család egészen 1944-ig itt is lakott, ekkor azonban a nácik lefoglalták a műemlék épületet – írja az Index.

Tavaly júniusban a katari uralkodócsalád már bevásárolt az Andrássy úton, Jassim Bin Hamad Bin Jassim Bin Jaber AI Thani sejk, a Katari Iszlám Bank 32 éves elnöke vásárolta meg a Balettintézetet, amiben ötcsillagos szállodát kívánnak kialakítani.