A nyár mulandó, a grillezés örök

Forrás: turizmus.com

 2021. november 03. 17:40

Mára egész iparág állt a grillkultúra szolgálatába. A grill készülékek nemcsak befektetésnek kiválóak, hanem a puszta látványukkal alkalmasak arra, hogy vonzó "reklámarcai" legyenek egy étteremnek.

Hatalmas sebességgel hódította meg a hazai vendéglátást (és vendégeiket is) a grillezés műfaja. A tulajdonosok számára jó befektetésnek bizonyul az üzletek előtti teraszra és ősztől tavaszig a hátsó konyhába telepíteni egy készüléket, mert ezzel az új, az eredeti étlapot kiegészítő választékkal növelni tudják a forgalmukat. Mára egész iparág állt a grillkultúra szolgálatába, a háztartási méretű készülékektől kezdve a telepített grillberendezésen át a komplett, grillező-barbecue sütő mobilkonyhákig.

Kamado Joe & OFYR

Fotó: SpaTrend

A SpaTrend, a Broil King, Kamado Joe, OFYR grillek és Alfa Forni kemencék forgalmazója sokkal szélesebbre tárja a grillezés, a grillkészülékek előtt a vendéglátó piacot, mint azt elsőre gondolnánk. Nemcsak a teraszos éttermek, a bisztrók tulajdonosai építették be választékukba a grillételeket, hanem a legmodernebb borászatok és azok az élményközpontok is, amelyek vendégeiknek komplex szolgáltatást nyújtanak, és benne gasztronómiai kínálatot.

Broil King

Fotó: SpaTrend

A grillkultúra terjedési irányából pontosan leszűrhető, hogy miért jó befektetés ott egy készülék, ahol kevés a szakképzett munkaerő, és meglévő szakácsaiktól a kreatív munkát várják el. Mert a legújabb, professzionális grillező berendezések kezelése nem igényel különleges szaktudást – ennek is köszönhető, hogy sok igényes magánember is a nagy kapacitású grillkészülékeket állítja teraszára vagy kertjébe. Amit viszont csak a profik tudnak, azért érdemes étteremben grillételeket választani: a színben, ízben, állagban hozzáillő köret és a szép, gusztusos tálalás. Erre szabadul fel a szakácsok ideje és energiája akkor, ha a választékban szerepelnek grillhúsok is, amelyek sütését még elrontani is nagyon nehéz egy professzionális készülékkel.

Nem mellékes szempont, hogy ezek a formatervezett, több színben és kapacitásméretben kapható grill készülékek a puszta látványukkal is alkalmasak arra, hogy a terasz élő cégéreként szerepeljenek, és akár vonzó „reklámarcai” is legyenek az étteremnek.

Alfa Forni

Fotó: SpaTrend

A ma kapható professzionális grillkészülékekkel szemben éppen ezért már követelmény, hogy a design is beleilleszkedjen egy elegáns környezetbe. A szépen megformált, többféle méretű és kapacitású készülékek 50, de akár 200 ember kiszolgálására is alkalmasak, de a technológiai fejlesztések ennél is messzebb tartanak. A legjobb készülékekben egyszerre többféle hús is sülhet a rácson, más-más hőmérsékleten, az ízek keveredése nélkül, és akár a tűztér is szeparálható.

Ide kattintva nézze meg kínálatunkat, valamint kérje speciális, kifejezetten vendéglátóhelyeknek készült ajánlatunkat.

(X)