A V4 országok új közös turisztikai brandje

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2015. július 07. 14:48

Emléktáblát lepleztek le a budapesti, Szegfű utcai cseh nagykövetség falán, Ilan Mor izraeli és Juraj Chmiel cseh nagykövet, valamint más országok meghívott diplomatái előtt. Az emléktábla avatás előtt a cseh nagykövet sajtótájékoztatón ismertette a V4 országok közös stratégiáinak főbb vonulatait.

A V4 országok közös stratégiájának rövid összefoglalójában a turizmusról is szó esik: a tervek szerint online és offline promóció indul majd, Discover Central Europe új branddel amelyhez várhatóan a négy ország turisztikai marketing szervezetei is csatlakoznak. Része az elképzeléseknek a négy ország szorosabb szakmai kooperációja csakúgy, mint az, hogy számos területen, főleg távoli desztinációkat illetően, együttműködjenek Ausztriával és Németországgal.

A Cseh Centrumban, a nagykövetség épületében hazánkban 30, soha nem látott – lekicsinyített méretű - plakát tekinthető meg a rendszerváltás korszakából: a V4 országok művészeinek alkotásaiból nyílt tárlat egy hónapig belépő díj nélkül látogatható..

Az emléktáblát Emanuel Zima tiszteletére avatták, segítségével a II. világháborús vészkorszak idején 13 személy tudta túlélni a háborút, akiknek Zima - felváltva fiával, Joseffel – a nagykövetség épületében nyújtott menedéket.