A vírus maradjon kint!

Forrás: turizmus.com

 2020. július 08. 11:57

Akkor engedünk be, ha nincs lázad, vagy hőemelkedésed, s ha megengeded, a ruházatoddal együtt le is fertőtlenítünk egy pillanat alatt – mondhatná a Nanogate nevű újdonság, ha beszélni tudna.

Repülőtereken, kórházakban, szállodákban, de, akár irodaházakban is napi problémává vált, hogyan bizonyosodjanak meg arról, hogy a zárt térbe belépő vendégek, utazók, látogatók nem hurcolják-e be a koronavírust?

Hőmérsékletmérő zsilipkapu

Fotó: Nemes Ervin

Ebben igyekszik segíteni a Nanogate elnevezésű szerkezet, amely tulajdonképpen egy zsilipkapu. Először a belépni kívánó személy testhőmérsékletét méri, automatikus érzékelőkkel, emberi közbeavatkozás, akár homlokhoz tartott hőmérő nélkül. Ha az illetőnek nincs hőemelkedése, akkor az első ajtó kinyílik, be lehet lépni a zsilipbe, ahol fertőtlenítő permetet kap a belépni vágyó. Mindez egy pillanat műve, s máris nyílik a következő ajtó, szabad a belépés...

Az olasz fejlesztésű, Bosznia-Hercegovinában gyártott, EU kompatibilis zsilipkapuhoz magyar hozzáadott érték a fertőtlenítő permet, illetve a permetezés.

A gyorsan felállítható, vagy elbontható, folyamatos üzemeltetői jelenlétet nem igénylő berendezésről további részletes információkkal szolgál:

Nemes Ervin:  +36 70 276 8955, e-mail: nanogate@pharmix.hu
(X)