Ahol friss kenyér illata száll a lobbyban

Forrás: turizmus.com

 2015. július 29. 14:46

Az egyik kedvelt barcelonai szálloda elsősorban illatával vonzza a vendégeket. De nem parfümmel vagy levendulaaromával, hanem a frissen sült kenyerek meleg, utánozhatatlan illatával.

Szálloda és pékség együtt – ez a Hotel Praktik Bakery koncepciója. Ez az első hotel a világon, amelyben egy pékség is helyet kap, méghozzá olyan, amelyet Anna Bellsolá vezet, akit a spanyol és katalán pékszakma is az egyik legjobbnak tekint. A Baluard pékség tette híressé a létesítményt a világ egyik legkedveltebb városában. A Praktik Bakery hamar kedvelt találkozóhely lett az üzletemberek és a helyi fiatalok körében is, amellett, hogy a szállóvendégek itt reggeliznek.

 

Kenyér minden formában, alapanyagban és számtalan ízesítéssel, meg persze érdekes szendvicsek és híres sütemények, a Sacher tortától a szicíliai cannolliig, friss gyümölcslevek, no és persze kávék és teák találhatók a választékban, minden mennyiségben és fajtában.

 

A szálloda önmagában is kellemes, modernista stílusú - szép csempék, bájos, régi-új ülőbútorok, kellemes színek és újfajta, vendégbarát recepció – de a sülő kenyér illata mindennél nagyobb vonzerő.