Amit a Turisztikai fejlesztési menedzser szakirányú továbbképzésről tudni kell

Forrás: turizmus.com

 2018. január 15. 16:25

A Turisztikai fejlesztési menedzser szakirányú továbbképzési szak többek között azok jelentkezését várja, akik évtizedekkel vagy akár csak évekkel ezelőtt szereztek diplomát és ismereteiket szeretnék korszerűsíteni.

Szak indítása: 2018. február. Jelentkezési határidő: január 25.

Budapesti Corvinus Egyetem MMI Turizmus Továbbképző és Kutatóközpont által indított szakirányú továbbképzések a legkorszerűbb turizmus, marketing, menedzsment szemléletet közvetítik a hallgatók felé. Oktatásban részt vesznek a Corvinus Egyetem oktatói és a turizmus szakma legkiválóbb szakemberei. Szakfelelős Dr. Jászberényi Melinda egyetemi docens, a BCE oktatója. A képzések két félévesek, levelező munkarendűek. Kéthetente péntek délután és szombaton, blokkosított rendszerben folyik az oktatás.

Az elmúlt időszakban jelentősen átalakult az információáramlás, más csatornákra terelődött a kommunikáció, és ezzel egy időben megváltoztak a turisztikai fogyasztási szokások is. Másképp kell megszólítanunk pl. a mai „digitális bennszülötteket”, ők korszerű, innovatív attrakciókra vágynak, de nemcsak generációs különbségekről beszélhetünk. Új térségek lépnek a turisztikai piacra, hódít a sharing economy, és egyre inkább a biztonságos desztinációkat keresik a turisták, és ezzel még nem ért véget a változások sora. Szemléletváltásra és ehhez felkészült szakemberekre van tehát szükség a turizmus, a vendégfogadás területén is. Olyan turisztikai menedzserekre, akik gyorsan és kreatívan tudnak alkalmazkodnia változásokhoz.

A jelentkezési határidő 2018. január 25.

Fotó: pixabay

E képzés keretében végzettek alkalmasak lesznek

  • modern turizmus követelményein  alapuló önálló elemzések, piacfelmérések elkészítésére, azok gazdasági elemzésére. Ezek a kompetenciák elengedhetetlenek lesznek mind azokban a pozíciókban, ahol a fejlesztési tervek készülnek, az államigazgatásban, illetve a fejlesztési ügynökségeknél.

 

  • fejlesztési projektek irányítására, a részletek kidolgozására. Ezen képesség elengedhetetlen lesz a desztinációk komplex fejlesztésénél, a fejlesztési ügynökségek középvezetői pozícióiban, illetve a desztinációs marketing szervezeteknél.

 

  • államigazgatás dolgozójaként képes lesz feltérképezni a fejlesztéseket hátráltató szabályozásokat, eljárásokat, és javaslatokat tud megfogalmazni ezek feloldására.

 

  • önkormányzatok felelőseként koordinálni a területükön tervezett turisztikai fejlesztésekhez szükséges szabályozásokat, tevékenységeket.

 

  • szállodaipari vezetőként kompetenciát szerez  új fejlesztési projektek kidolgozására, megvalósítására.

 

  • turisztikai szolgáltatók fejlesztési vezetőjeként a kínálat modernizálásában, a fejlesztési projektek irányításában lesz nélkülözhetetlen

 

  • sportlétesítmények menedzsereként a létesítmények turisztikai hasznosításra, kapcsolódó rendezvények szervezésére, szervezési feladatok menedzselésére.

 

Képzéssel és a jelentkezéssel kapcsolatban további információt ITT, illetve a BCE honlapján találnak.

(X)