Bizakodó szállodások a HSM Szakmai Baráti Kör 40. találkozóján

Forrás: turizmus.com

 2021. február 10. 16:46

Február 8-án az online térben rendezték meg a HSM (Hospitality Sales and Marketing) szakmai baráti kör 40. találkozóját.

A 2016 után a minap újraindított rendezvénysorozat keretében a Szállodák a Covid előtt, alatt és után – Hogy készülnek a szálláshelyek az újranyitásra? témakörét járták körül az előadók.

Gál Sándor és Csobota-Kis Árpád

Fotó: HSM

Nagy-Brieger Éva, a SzállásMásképp.hu tulajdonosa elmondta, hogy a járvány első hulláma után az utazók főképp a kis szobaszámú és természetközeli vendégházakba foglaltak szívesen, és ez a tendencia megmarad a következő években is. Azt is kiemelte, hogy 4-5 éve elindult egy "vendégház-építési boom", ami a következő években csúcsosodik ki.

Horváth Tibor, a zalakarosi Park Inn By Radisson Hotel and Spa igazgatója azzal büszkélkedett, hogy náluk a járvány első hulláma után szinte a csilláron is lógtak a vendégek, akár kétszer nagyobb szobamennyiséget is tudtak volna értékesíteni. Készen állnak az azonnali újranyitásra, mindenben felkészülten várják a startpisztoly dördülését, a dolgozóik hűségesek maradtak a hotelhez és már "tűkön ülnek", hogy mielőbb nyithassanak – tette hozzá.

Mindkét előadó elmondta, hogy az utóbbi hetekben egyre erősödik az utazók érdeklődése, hogy mikorra tudnak foglalni, mikor nyitnak a szálláshelyek.

Gál Sándor, az ARCadia Hotel Budapest  igazgatója is hangsúlyozta, hogy dolgozóik erőn felül teljesítettek a nyári hónapokban: mindenki multifunkcionálisan dolgozott, és az "ultra last minute" foglalások miatt sokszor csak éjfélkor derült ki, hogy a reggeliztetőknek másnap hány vendéget kell kiszolgálniuk.

A szervezők – Barna László és Csobota-Kis Árpád – elmondták, hogy a HSM 40. találkozójának közvetítését sokan követték, ami erőt ad a folytatásra. Terveik szerint minden hónapban lesz egy találkozó, a vészhelyzet ideje alatt a Zoomon keresztül, utána pedig – a korábban megszokottaknak megfelelően – egy-egy budapesti szállodában, plusz online.