Bocuse d'Or és SIRHA: teltház a Hungexpón

Forrás: turizmus.com

 2016. május 12. 16:45

Hazai és külföldi szakemberek egyaránt megjegyezték, hogy nem volt még ilyen színvonalú Bocuse d'Or döntő Európában – mondta el szerkesztőségünknek Ganczer Gábor, a nemzetközi versenyt jegyző GL Events magyar leányvállalatának, a Hungexponak a vezérigazgatója, a Bocuse d'Or Akadémia tagja.

A Bocuse d'Or Europe két nap alatt 6000 nézőt vonzott Budapestre, közülük 2500-an külföldről érkeztek és átlagosan három napig maradtak a fővárosban. Összesen egyébként 20 ország csapata érkezett a versenyre, csapatonként 5 fővel. A rendezvényt három éves előkészítő munka előzte meg, és a 2013 decemberében beadott pályázat eredményét két éve májusban, a stockholmi Bocuse d'Or Europe-on hirdették ki. A szervezésben oroszlánrészt vállalt a Magyar Bocuse d'Or Akadémia, miközben a Miniszterelnökség és a fővárosi önkormányzat is maximálisan a rendezvény mellé állt.

A SIRHA Budapest a 350 kiállító mellett több mint 20 ezer látogatót köszöntött, és – Lyon után – a budapesti rendezvény vált a globális SIRHA-család legnagyobb tagjává. Itt a kiállítók is kitettek magukért, látványos, izgalmas standokkal, rengeteg újdonsággal várták a vendégeket.

A SIRHA Budapestet legközelebb 2018-ban rendezzük meg, várhatóan február végén – március elején, de az időpontról még zajlanak az egyeztetések a szakmai szervezetekkel, hogy minél több kiállítási szektor számára optimális megoldás szülessen – mondta Ganczer Gábor.