Díjmentes online tanfolyam az akadálymentes turizmusról

Forrás: turizmus.com

 2017. január 24. 13:31

APPTOURYOU néven díjmentes online tanfolyam indul az „Akadálymentesítés a turizmusban" témában.

A HOTREC január 19-i sajtóközleménye szerint az Akadálymentes Turizmus Európai Hálózata szakértőinek bevonásával a HOTREC-kel együttműködve turisztikai mikro-, kis- és közép vállalatok részére online tanfolyam indul.

A tanfolyam célja olyan alapvető ismeretek közvetítése, amelyek a hátrányos helyzetű vendégek részére nyújtott szolgáltatásokhoz szükségesek, valamint hozzájárulnak a feléjük történő kommunikáció javításához. Az Európai Unió Erasmus programja fedezi a tanfolyam költségeit.

„Az Európai Unióban mintegy 80 millió embernek van speciális igénye, akik általában másodmagukkal utaznak. Ezért minden vendéglátásban működő vállalkozót, s különösen a szállodások figyelmét szeretném felhívni arra, hogy az ezen a tanfolyamon tanultak segítségével jobban tudják bemutatni vállalkozásuk előnyeit ennek a speciális vendégkörnek" mondta dr. Niklai Ákos, a HOTREC alelnöke, a Quality Board elnöke.

A tanfolyam résztvevői a saját tempójukban haladhatnak. Annak végén döntésüktől függően egy rövid önértékelő tesztet töltenek ki, s egy személyre szóló „igazolást" kapnak (Proof of attandance). Ezen kívül lehetőségük van arra, hogy vállalkozásukat ingyen regisztrálják a European Accessible Tourism Directory Pantou.org honlapján.

„Az ENSZ által kezdeményezett a „Fenntartható Turizmus Fejlesztésének Nemzetközi Éve 2017" Bizottságának tagjaként nagyon büszke vagyok, hogy részt vehetek ebben a programban, melynek az a célja, hogy a speciális igényű vendégek ellátása javuljon. Ebben egyébként jó üzleti lehetőség is rejlik." - mondta Christian de Barrin, a HOTREC ügyvezető igazgatója.

Fenti tanfolyamra a következő honlapon lehet regisztrálni:
http://www.apptouryou.eu/mooc/login/signup.php