Egerszalók és Budapest között már csak hat lépés a távolság a St. Andreával

Forrás: turizmus.com

 2022. október 27. 12:09

A St. Andrea borászat magyar és angol nyelven is elérhető bortérképet állított össze, amely hat lépés távolságba hozza Budapesthez a pincészet otthonát, Egerszalókot.

Október 26-án mutatta be új borkóstoló-ajánlatát a St. Andrea Budapest: az esemény keretében Lőrincz György borász vezette végig az érdeklődőket azon a bortérképen, amely hat lépés távolságba hozza Budapesthez a pincészet otthonát, Egerszalókot.

A borászat történetének mérföldköveit bemutató borsor mostantól a St. Andrea két budapesti egységében (St. Andrea Restaurant és St. Andrea Wine&Skybar), az állandó kínálat részeként kóstolható – ehhez hasonló, magyar és angol nyelven is elérhető, kreatív grafikával összeállított bortérkép elsőként mutatkozik be Magyarországon. A térkép alkotóinak fontos volt, hogy Lőrincz György és borászatának szép tételei a hozzájuk méltó vizuális megfogalmazásban, tartalmas üzenettel, egész estés borkóstoló-élménnyé komponálva legyenek elérhetőek nemcsak a borkedvelőknek, hanem azoknak is, akik most ismerkednek a borkóstolással.

Bortérképre tette legszebb borait a St. Andrea

Fotó: St. Andrea Borászat

„Az elmúlt években vendégeink nagy érdeklődést mutattak a St. Andrea tételei iránt, és ez a kíváncsiság csak fokozódott, amikor a borászat egyik tételét a világ 50 legjobb bora közé választották. A St. Andrea elmúlt két évtizede tele van történetekkel: rengeteget tudunk mesélni a szőlőbirtokhoz kapcsolódó ízekről, imákról, kihívásokról, együtt megélt sikerekről és főleg arról az útról, melynek során a kis családi pincészetből Magyarország egyik meghatározó szőlőbirtoka lett. Most ezeket a történeteket tettük arra a térképre, amely a Hazafelé nevet kapta, hiszen az út Egerszalókig nekünk valóban a hazafelé vezető út” – mondja Berényi Oszvald, a St. Andrea Wine&Skybar sommelier-je.