Élményközgyűlés a sümegi Hotel Kapitányban

 2010. szeptember 08. 20:31

Megvan a Magyar Szállodaszövetség téli közgyűlésének helyszíne és előzetes időpontja, eszerint a szállodások december 2-3-án, a jelentős fejlesztéseket végrehajtott sümegi Hotel Kapitány Wellness-ben tanácskoznak majd. Nemcsak az új négycsillagos szárny, de egy új wellness részleg és az új 500 fős konferenciaterem előtti hatalmas kiállítótér is ideális feltételeket kínál a tanácskozáshoz és a társult tagi bemutatkozásokhoz.

Ez évben ez lesz az utolsó fórum, ahol a csatlakozni kívánó szállodák felvételére sor kerülhet. A jelentkezés feltételeit és a szükséges nyomtatványokat az érdeklődő szállodák illetve társulást tervezett tagok a www.hah.hu honlapról tölthetik le.
Minden tekintetben formabontó közgyűlésre számíthatunk: már csak azért is, mert az eseményt egy kétnapos értékesítési szeminárium előzi meg a -1. és 0. napon, melynek első napján általános piaci helyzetértékeléssel és az értékesítési trendekkel kapcsolatos információkat követően az on-line sales és on-line marketing világáról adnak áttekintést, elsősorban a szállodavezetők, tulajdonosok számára. A 0. napon pedig a szállodai értékesítők munkájához adnak majd hasznosítható segédleteket. A kétnapos szemináriumért nem kérnek külön részvételi díjat, csupán a szállás-étkezésekért kell fizetni.
Különlegesnek ígérkezik maga a közgyűlés is. A nyitónap plenáris ülését, amelyre a Szövetség a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt illetékeseit is előadásokra kéri fel, gálafogadás követi ezúttal a helyszínhez illően középkori lovagi vacsora lesz, melyet később bárprogram követ, s ezen külön meglepetés programmal készül a házigazda. Az ígéretek szerint a hotelben a két nap alatt csak a közgyűlés résztvevői fognak lakni, akik számára az új wellness részleg késő éjjelig nyitva áll majd.
A második napon az adó- és jogi szekcióban egyebek között a csomagár-képzés, árkalkuláció adóügyi kérdéseiről, továbbá az elektronikus számlázás problematikájáról, illetve a pénzhamisításról esik szó lesz szó, és ülést tartanak majd a társult tagok is. A plenáris ülés érdekesnek ígérkező programja lesz Puczkó László, a TUTSZ elnöke előadása a wellness és egészségturizmus trendjeiről, illetve a Kohl & Partner szakembereinek prezentációja, melyben egy önként vállalkozó városi és egy wellness szálloda átvilágításának mások által is hasznosítható tapasztalatait osztják meg a szakmai közönséggel.