Erzsébettel az állam és a nyugdíjasok is nyernek

Forrás: Világgazdaság

 2014. június 19. 13:51

Remek évet zárt az állami tulajdonban lévő Erzsébet Szállodák, Táborok és Vendégházak Nonprofit Közhasznú Kft. 2013-ban – írta a vg.hu.

Az eredménykimutatása szerint 2,4 milliárd forintról 4 milliárd forintra sikerült növelni az árbevételt, az adózott eredményt pedig 7,8 millió forintról 210 millió forintra.

A társaságnak tucatnyi balatoni településen van szállodája Siófoktól Tihanyig és a cég kiemelkedő szerepet vállal az Erzsébet-program lebonyolításában is, amiket az Erzsébet-utalványok bevételeiből is finanszíroznak.

A KSH adatai szerint idén április végéig összesen 47,2 milliárd forintnyi utalványt költöttek el a felhasználók, ez 12 milliárd forinttal haladja meg a tavalyi forgalmat. Idén áprilisig minden hónapban többet fizettek az utalvánnyal, mint tavaly, de főleg a januári 19,8 milliárd forintos adat dobja meg a statisztikát. Tavaly összesen 120 milliárd forint forgalmat hozott össze az Erzsébet-utalvány, de ha idén folytatódik ez a tendencia, akkor új rekord születhet, ami könnyen elérheti majd a 150 milliárd forintot is.

www.vg.hu