A turizmusbiztonságról jelent meg hiánypótló könyv

Forrás: turizmus.com

 2020. október 19. 15:41

A Michalkó Gábor nevével fémjelzett Turizmusbiztonság Államtudományi Műhely hiánypótló kötettel jelentkezett, amely egy 2017-2018 folyamán megvalósult, széles körű kutatás eredményeit adja közre.


Soha ilyen aktuális nem volt még a turizmusbiztonság kérdésének tudományos igényű tárgyalása. A 30 fejezetes, tekintélyes terjedelmű kiadvány szerzőgárdája a turizmus-, a menedzsment- és a rendészettudomány kiváló szakembereiből áll, akik elméleti, gyakorlati és területi oldalról közelítve, holisztikus szemléletmóddal dolgozták fel a turizmusipar alapkövének számító biztonság problematikáját.

A jelenlegi járványügyi helyzetben mindenki a saját bőrén tapasztalhatja meg, milyen fontos a turizmus és az egészségbiztonság kapcsolata, azonban a közelmúltban napvilágot látott, gazdagon illusztrált könyv egyaránt kiemelt hangsúlyt helyez a közbiztonság, az eligazodásbiztonság, a műszaki biztonság, a fogyasztásbiztonság és a környezetbiztonság kérdéseire is.

A Dialóg Campus Kiadó gondozásában elektronikusan és nyomtatott formában is megjelent Turizmusbiztonság című kötet az oktatásban, a kutatásban, az üzleti életben, az államigazgatásban és a rendészetben egyformán kiválóan hasznosítható. A mű a KÖFOP-2.1.2-VEKOP-15-2016-00001 „A jó kormányzást megalapozó közszolgálat-fejlesztés” című projekt keretében jelent meg.

A kötet innen letölthető.

Nyitókép: 123rf