Hogyan pozicionálhatják magukat a szupermarketek és a hentesek a jövőben?

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2022. április 11. 14:00

Több távmunka, kevesebb idő az irodában; több idő otthon; több baráti találkozó, kevesebb buli – ezek a járvány következményei.

De mit jelent ez azon szupermarketek és hentesüzletekek számára, amelyek meleg ételt is kínálnak? Leegyszerűsítve: újra kell gondolniuk azt, hogy mit kínálnak, és milyen időpontban.

Legyen szó ebédről, kiszolgálásról vagy bisztrókonyháról – sok szupermarket és hentes számára egy fontos üzleti szektor eltűnt vagy jelentősen összezsugorodott. Fontos új ötleteket, koncepciókat találni, amelyek ezt nagymértékben kompenzálhatják. Szekeres Tibor, a Rational Magyarország vezető értékesítési igazgatója nagyon jól ismeri ezt a problémát sok ügyfelétől: „A távmunka és az általános kapcsolattartási korlátozások bevezetésével sokan megváltoztatták étkezési szokásaikat. Például nem akarnak tovább maradni valahol, hanem inkább hazaviszik az ételt. És ez nem fog olyan gyorsan megváltozni, még a korlátozások feloldásával sem." Véleménye szerint a szupermarketeknek és különösen a henteseknek ezért nyitottnak kell lenniük az új ötletekre.

Például, ha ételszállításról van szó: kiszállítás, elvitel vagy külső szolgáltatók igénybevétele? Ha a vásárló nem jön a hentesboltba, akkor a hentesüzlet megy hozzá. Szekeres Tibor azt mondja: „Természetesen fontos, hogy a kiszállítás gyorsan és tökéletes minőségben történjen. És ne felejtsük el, nem minden étel alkalmas szállításra, hogy azután is jól nézzen ki."

Nyitottnak kell lenni az új ötletekre

Fotó: AdobeStock

Ezen túlmenően arra is gondolniuk kell, hogy az ételkínálatot más módon mutassák be, vagy gyorsabban tegyék láthatóvá a vásárló számára. Főleg a szupermarketekben a vásárlónak gyakran be kell járnia az egész üzletet, hogy hozzájusson a kínált melegételhez. Az alternatíva az, hogy áthelyezik a pultot a bejárati területre. Elvihető az étel, és egyben vonzó pontként szolgál. A hentesek számára is létezik hasonló megoldás: akárcsak egy bódénál, egyszerűen csak kiadják az ételt, és a vásárlónak be sem kell lépnie a boltba.

Ezekkel az ötletekkel kapcsolatban Szekeres Tibor fontosnak tartja a higiéniai szempont hangsúlyozását. A vásárlók minden eddiginél jobban értékelik az áruk csomagolását. Adagonként és lehetőség szerint fenntartható csomagolásban vagy betéti rendszerrel. Bár eleinte kissé bonyolultabb, az utóbbi azzal az előnnyel járna, hogy a vásárlók visszakapnák az ételt ugyanabban a csomagolásban – ezért visszamennének ugyanabba a szupermarketbe vagy hentesboltba.

A minőség mellett a változatosság is egyre fontosabb szerepet kap: a változó napi ételek, a vegetáriánus ételek a hentesnél és a szupermarket különlegességei régóta jellemzőek. Az ügyfelek sokféle konyhát és receptet ismernek.

A Rational iCombi Pro kombipárolója

Fotó: Rational

„Ez sok szupermarket és hentes számára komoly kihívást jelent” – mondja Szekeres Tibor. „Megfelelő készülék nélkül sok tapasztalatra és igazán jól képzett személyzetre van szükség. De szakképzett munkaerőt sem könnyű találni olyan gyorsan." Ezért ajánl olyan konyhai készülékeket, mint például a Rational iCombi Pro kombipárolóját, amely rutinfeladatokat végez, gyorsan feltölti a pultot, és már egy rövid képzési időszak után bárki által működtethető.

A szupermarketek és hentesek számára tehát nem nehéz túllépni hagyományos üzletükön, és új trendekkel bevonzani a vásárlókat.

Kapcsolat:

RATIONAL Magyarország
Bemutató- és tréningközpont

1152 Budapest, Szentmihályi út 167-169.
AsiaCenter, Nyugati szárny 2.emelet

E-mail: info-hungary@rational-online.com
Web: https://www.rational-online.com

Facebook http://facebook.com/RATIONAL.AG
Twitter      http://twitter.com/RATIONAL_AG
Youtube http://www.youtube.com/user/RATIONALAG
LinkedIn  https://www.linkedin.com/company/rational-ag/

(X)