II. Világbajnok Chefek Éjszakája

 2014. május 12. 17:06

2014. május 9-én a Hotel Lycium**** Debrecen Átrium éttermében - a 2010-évi erfurti szakácsolimpia aranyérmes csapata részvételével - ismét nagy sikerrel tartották meg a "II. Világbajnok Chefek Éjszakája" egyedülálló gasztronómiai rendezvényt.

Az esemény iránti nagy érdeklődést mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy egy héttel a rendezvény előtt a szervezők már lezárták az asztalfoglalásokat, és teltházat jelentettek, valamint az, hogy még Dunántúlról érkezőket is vendégül láthattak a házigazdák.

A tavalyi év sikeres rendezvénye után ismét egy csapatban dolgoztak a magyar és a nemzetközi konyha többszörösen díjazott kreatív „művészei.” A nagy csapat: Breitenbach Rezső (ő kettős minőségben volt jelen: házigazdaként illetve olimpiai- és vb aranyérem birtokosaként is) valamint Breitenbach Attila, Mile József, Rédai Attila és Gonda Attila többszörös olimpiai, Európa bajnoki és világbajnoki aranyérmes chefek. E találkozásnak adott újra helyet az Átrium étterem 2014. május 9-én egy különleges vacsoraest erejéig, ahol az öt világbajnok által összeállított exkluzív menüt kóstolhatták meg a vendégek. Az est meglepetése idén is a különleges desszert volt: a Torony triász.

A teljes világbajnoki menü itt olvasható >>

 

Az esemény megálmodója, Molnár László - a Hotel Lycium**** F&B Managere szerint azon túl, hogy különleges kulináris élvezeteket kínál egy ilyen élményvacsora a résztvevőknek, egyben egy szakmai együttműködést, gasztronómia összefogást is jelképez. A Világbajnok Chefek Éjszakáját hagyományteremtő céllal hívta életre a Hotel Lycium**** vezetősége 2013-ban, így jövő májusban is szeretettel várják az új, valamint a visszatérő érdeklődőket.

Jó hír az ínyencek számára, hogy a Hotel Lycium****-ban a nyár sem telhet el különleges gasztronómiai esemény nélkül: június 21-én Lázár Chef az orosz, a grúz és a tatár konyha különlegességeit felvonultató orosz vacsoraesttel várja az érdeklődőket a debreceni Átrium étteremben a Négy évszak négy sztárchef gasztronómiai sorozat második, nyári állomásán. (x)