Indul a Friendlyhungary.com

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 20. 17:17

A migránshelyzettel összefüggésben tapasztalható negatív híresztelések ellensúlyozására új, angol nyelvű internetes portált indít a Magyar Turizmus Zrt. a www.friendlyhungary.com címen.

A publikus fotóblog célja, hogy az ide látogató külföldi és magyar turisták szemével adjon valósághű képet 2015 Magyarországáról.

Magyarországon a világátlag több mint négyszeresével, 17,5%-kal nőtt a nemzetközi turistaérkezések száma 2015 első felében a Turisztikai Világszervezet legfrissebb jelentése szerint. Hasonlóan nagyarányú növekedést egyetlen közép-európai országban sem regisztráltak. A weboldal célja a kiugró teljesítmény fenntartása.

 

A nemzetközi turizmusban legjelentősebb európai úti célok közül Magyarországon regisztrálták a második legnagyobb növekedést a nemzetközi turistaérkezések számában 2015 első felében. A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) 2015. augusztusi jelentése (World Tourism Barometer) szerint a világon 4%-kal, Európában 5%-kal, a közép-kelet-európai régióban 6%-kal, Magyarországon pedig 17,5%-kal nőtt a nemzetközi turistaérkezések száma 2015 első felében. Ez a világátlag több mint négyszeresét, az európai átlag több mint háromszorosát és a régiós átlag közel háromszorosát jelenti!

Hasonlóan nagyarányú növekedést egyetlen közép-európai országban sem regisztráltak: Csehországban 7,9, Szlovákiában 10,3, Ausztriában pedig 7,0%-os bővülést mértek ugyanebben az időszakban a nemzetközi turistaérkezések számában.

Magyarország eredményei már a tavalyi, egész évet felölelő jelentésben is kiugrónak (+13,7%) bizonyultak, miközben szűkebb régiónkban, Közép- és Kelet-Európában összességében 5,6%-os csökkenést mértek 2014-ben.

Az UNWTO adataival harmonizálnak a KSH adatai is: 2015 első félévében a hazánkba turisztikai céllal látogató külföldiek száma (8,7 millió fő) 17,6%-kal nőtt 2014 első félévéhez képest, kiadásaik pedig 12,3%-kal bővültek, meghaladva az 510 milliárd forintot. A több napra hazánkba érkező külföldi turisták száma még dinamikusabban, közel 21%-kal emelkedett és több mint 5 millió főt tett ki. Kiadásaik 10,6%-kal bővültek 2014 első félévéhez képest és meghaladták a 467 milliárd forintot. Egy napra is többen, 3,7 millióan érkeztek, ami 13,6%-kal haladja meg az előző év azonos időszakának adatát. Az egy napra érkező turisták kiadásai nőttek a legdinamikusabban, 34%-kal, megközelítve a 43 milliárd forintot.

 

A Magyar Turizmus Zrt. célja, hogy a magyarországi turizmus bővülése kiegyensúlyozott módon folytatódjon, mind időben, mind földrajzilag kiegyenlítettebb legyen. 2014-ben valamennyi turisztikai régióban nőtt a vendégforgalom és ez igaz volt 2015 júliusára is a KSH legfrissebb adatai szerint.

A migránshelyzettel összefüggésben tapasztalható negatív híresztelések, riogatások hazánk jó hírnevét csorbíthatják, ezért a Magyar Turizmus Zrt. új, angol nyelvű internetes portált indít www.friendlyhungary.com webcímen. A Magyar Turizmus Zrt. úgy gondolja, hogy képekre csak képekkel lehet hiteles választ adni, egy kép többet ér ezer szónál. A friendlyhungary.com azért jött létre, hogy világos és valósághű képet adjon 2015 Magyarországáról. Az oldal hitelességét az biztosítja, hogy jellemzően az ide látogató külföldi és magyar turisták által frissen feltöltött, publikus képekből közöl válogatást. A weboldal szeptember 18-án érhető el a www.friendlyhungary.com címre kattintva.

Magyarország továbbra is biztonságos, békés és barátságos úti cél, ahová érdemes és öröm ellátogatni. Az MT Zrt. célja, hogy emberek millióinak megmutassa az ország különleges szépségét, varázsát, hagyományait és történelmét. A friendlyhungary.com weboldal elsősorban a külföldi érdeklődőket célozza meg: az oldal egy olyan gyűjtőpont, amely nem csak a Magyar Turizmus Zrt. által készített képeket jeleníti meg, hanem nagyobb részt olyan fotókat, amelyeket szerte a világból hazánkba érkező turisták töltenek fel publikusan az Internetre. A publikus fotóblog portál ereje abban rejlik, hogy az oldalra látogatók mindig friss, néhány napos vagy órás aktuális képeket láthatnak Magyarország, illetve Budapest tereiről, utcáiról, látványosságairól, közlekedési csomópontjairól.