Itt a legújabb őrület: malacbarát kávézó

Forrás: turizmus.com

 2019. július 18. 10:23

A világ első malackávézója, a Mipig márciusban nyitotta meg kapuit Tokióban, és népszerűbb lett, mint alapítói gondolták.

Azt már megszokhattuk, hogy léteznek kutyabarát helyek, meg hízelgő-sündörgő cicákkal csábító kávézók, de a malacpresszó tényleg újdonság. A stílusos belső tér egyáltalán nem hasonlít disznóólra, de egy átlagos kávézóra sem, inkább a kifinomult, elegáns nagyvárosi környezetnek felel meg – számol be az új hóbortról az expressen.se

A MInipig Cafe bejárata

Fotó: minipig.cafe

A kávézó tulajdonosa szerint a közönséget mágnesként vonzzák a kis malacok, némelyikük olyan kicsi, hogy egy teáscsészében is elfér. Nem valami különleges fajtáról van szó, hanem egy szokványos fajta nagyon kicsi példányairól. A Mipig kávézó bevétele pillanatok alatt meghaladta a tervezettet, majd hamarosan több mint kétszeresére emelkedett a forgalom.

A malacok leginkább az Egyesült Államokban kedveltek, különösen a hírességek körében. Említhetnénk George Clooneyt, vagy Ariana Grandét, aki megengedte, hogy a disznó, „aki” Piggy Smallz névre hallgatott, szerepeljen az egyik zenei videójában. Paris Hiltonnak ugyancsak szokása, hogy miniöleb helyett az éppen aktuális kedvenc kis malaccal lejtsen végig a piros szőnyegeken.

Némelyik állat nagyon kicsi

Fotó: minipig.cafe

Japánban a disznót általában nem tekintik háziállatoknak. „Azt akarjuk, hogy a japánok jobban megismerjék ezt az állatot, és végül a család tagjaként tekintsenek rá” – nyilatkozta a kávézó alapítója.

A Mipig ezzel egyedivé tudott válni és kitűnt az erős japán kávézó piacon, ahol ez nem könnyű. Nem ritka, hogy cicákat, kutyákat és madarakat is betelepítenek az ilyen vendéglátó helyekre, hogy ezzel is szórakoztassák a betérőket.

A mini malacoknak jó dolguk van

Fotó: minipig.cafe

Arról nem szól a fáma, mit szólnak ehhez az állatvédők, még akkor is, ha egy etetett-fürdetett-öltöztetett, elkényeztetett kis jószágnak itt sokkal jobb dolga van, mint egy hagyományos disznóólban…