Kampány ösztönzi a sertéshús fogyasztását

Forrás: turizmus.com

 2019. március 14. 16:51

Március 1-jén indította el tavaszi sertéshús-fogyasztás ösztönző kampányát az Agrármarketing Centrum.

Az akcióban az Agrárminisztérium, valamint a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) is részt vesz. Ezt ismertette március 14-i sajtótájékoztatóján Feldman Zsolt, mezőgazdaságért felelős államtitkár, Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum ügyvezető-helyettese, és Menczel Lászlóné, a VHT szakmai titkára a GastroArt Élménykonyhában.

Amint elhangzott, az április 12-éig tartó, külföldi piacokat is célzó kampányra 440 millió forintot költenek, és ebben kitüntetett szerepet szánnak a mangalicának.

A kampányra 440 millió forintot költenek

Fotó: turizmus.com

A sertéshús-fogyasztást 2013 óta ösztönzik kampányszerűen is, ezzel kiegészítve az ágazati támogatást. Az idei azért különös jelentőségű, mert a 2018-as sertéspestis miatt sok keleti piacról kiszorult a magyar sertéshús, és a prémium minőségű készletnek új piacokat kell keresni.

Jó hír, hogy az európai trendekkel ellentétben Magyarországon folyamatosan emelkedik a húsfogyasztás, ma már átlagosan 17 kilót eszünk meg. A kampánnyal azt szeretnék elérni, hogy az egészséges és tudatos táplálkozás része legyen a sertéshús.