Kisvárosokban találhatók a legjobb ínyenc éttermek?

Forrás: turizmus.com

 2015. január 12. 11:56

Legalábbis erre lehet következtetni a www.destination.se honlapját böngészve. Ahogyan a cikk írója megjegyzi, európai kisvárosokat inkább érdemes felkeresni, mint akkora metropolisokat, mind London vagy Párizs, ha igazán eredeti fogásokra vágyunk.

A 34 ezres lakosságú belgiumi Knokke-Heistben nyolc Michelin csillagos étterem található, olyanok, mint az Oud Sluis, a Danny Horseele, a Pure C, a La Trinite, a Sel Gris, De Oosthoek, Jardin vagy a Cuisines 33.

A franciaországi 65 ezres lakosságú Kolmar vendéglői összesen tíz Michelin csillaggal büszkélkedhetnek. Kolmar, amely 65 kilométerre fekszik Strassbourg-tól, az elzászi borok fővárosa, és borvásáráról is nevezetes. Régi városrésze gyönyörűen rendbetartott, sokan a világ egyik legszebb településének tartják.

Az olaszországi, 31 ezres lakosságú Alba éttermei összesen 9 Michelin csillagot mondhatnak magukénak. Alba 70 kilométerre fekszik Torinótól, különösen híres méregdrága fehér szarvasgombájáról. Az itteni három Michelin csillagos Piazza Duomo sokak szerint Olaszország legjobb étterme.

A németországi Baiersbronn 15 ezres lakosságával valóban kisvárosnak számít, de három, több Michelin-csillagot elnyert étterem is található itt. A Schwarzwaldstube, a Bareiss, vagy a Schlossberg kedvéért sok vendég több száz kilométert megtesz.

A spanyolországi gasztronómia az utóbbi évtizedek egyik legfejlődőképesebb konyháját produkálja. A filmfesztiváljairól is híres, 186 ezer lakosú baszk San Sebastián éttermei 17 Michelin csillagot birtokolnak. A Mugarizt és az Arzakot sokan a világ legjobbjai között emlegetik.