Már a közgyűlésre készül az MSZÉSZ budapesti régiója

Forrás: turizmus.com

 2015. október 21. 16:38

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2015. október 21-i, a Mercure Budapest City Centerben tartotta Budapesti régióülését.

Ezen dr. Niklai Ákos elnök beszámolt a Főváros turizmusának, szállodáinak ezévi kiemelkedő növekedést mutató eredményeiről, az MSZÉSZ által a migráció hatásáról készült felmérés tapasztalatairól, az idén megnyílt új, illetve tervezés, építés alatt álló szállodákról. Emellett tájékoztatta a résztvevőket az MSZÉSZ a szállodák versenyképességének erősítésére irányuló, valamint a MUISZ-szal, MARESZ-szel, MABEUSZ-szal közösen folytatott lobbitevékenységéről. Ez utóbbi többek között az új budapesti kongresszusi központra, az MT Zrt-vel való szorosabb együttműködésre, annak külpiaci stratégiája erősítésére, az EU-ba harmadik országból történt beutazás vízumkiadás egyszerűsítése révén történő megkönnyítésére vonatkozik.

Az MSZÉSZ elnöke ismertette a Hotelstars minősítések megújításának állását, tapasztalatait, illetve felhívta a figyelmet az MSZÉSZ 2015. november 18-19-én a tapolcai Hunguest Pelion Szállodában sorra kerülő Közgyűlés programjára. Az ezen való részvétel jelentkezési határideje november 9.

A régióülés résztvevői 2016-17-re egyhangúlag újraválasztották Kollin Gergelyt (Novotel Danube) a Budapesti régió vezetőjének, Fáska Gábort (Opera Garden Hotel), Márics Józsefet (Mercure City Center) régióvezető-helyettesnek, illetve egyhangúlag jelölték dr. Niklai Ákost az MSZÉSZ elnökének, és Flesch Tamást (Palazzo Zichy) alelnöknek.

 

A régióülés zárásaként Szelei Szabolcs (BugTV Digitális Ügynökség) tartott nagyon érdekes prezentációt a digitális marketingről, a turisták részére kifejleszthető applikációkról, a „Big Data" turisztikai szolgáltatók által történő felhasználásának lehetőségeiről.