Mauritius megcélozza a magyar piacot

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 04. 15:51

Mauritius igazi paradicsom mindenki számára: egész éves, biztonságos úti cél, ahová jetlag nélkül érkezhetnek meg a magyar vendégek – hangzott el az Aviareps szervezésében tartott szeptember 4-i prezentáción.

A szigetország közép-európai roadshowján részt vett  Karl Mootoosamy, a mauritiusi turisztikai hivatal vezetője is, aki kiemelte: a vízummentesség és a vendégszerető emberek, a folyamatosan fejlődő infrastruktúra és a nívós szállodák mellett országa a golfpiacra is be kíván törni. Ennek érdekében jövőre rendezik meg első alkalommal a Mauritius Open tornát, egymillió eurós összdíjazással.

Michael Yeung Sik Yuen turisztikai miniszter először járt Magyarországon, de reméli, hogy visszatérhet még, hiszen kormánya bízik az új, közép-európai piacban, amelynek fejlődéséhez számos segítséget adnak – például értékesítés-támogatással és tanulmányutak szervezésével. A miniszter hangsúlyozta továbbá, hogy az Emirates budapesti járatnyitása is nagyban megkönnyíti országába való eljutást, hiszen a téli szezontól légitársaság naponta kétszer közlekedik Dubai és Mauritius között.

 

A prezentáción bemutatkoztak a helyi turisztikai szereplők is. A 60 éves múltra visszatekintő Beachcomber Hotels 8 autentikus lifestyle szállodát kínál a szigeten, a családokat és nászutasokat célozva meg. A Rudolf Reisen 2007 óta foglalkozik a magyar piaccal, 8-20 napos túrák szervezését vagy szállásfoglalást vállalva, ráadásul magyar idegenvezetőjük is a vendégek rendelkezésére áll. A Promotournak is régóta van kapcsolata a közép-európai piaccal, ők a luxus-, valamint az incentive utak szervezésében is komoly tapasztalattal rendelkeznek. A Luxe Voyage tulajdonosai helyismeretét európai kapcsolataikkal kombinálva kínál számos szolgáltatást, többek közt B2B szállásfoglaló platformot, amelyhez partnerei is  hozzáférhetnek. A Sun Resorts öt szállodája az ország különböző pontjain kínál nívós szolgáltatásokat, a Sega Tours pedig a szabadidős és corporate vendégeket egyaránt kiszolgálja, és feltett szándéka, hogy a látogatókat közelebb hozza a valódi mauritiusi élethez. Ennek jegyében például zöldségültetvényekre viszik ki a turistákat, akik aztán az ott szedett alapanyagokból profi séfek segítségével főzhetnek az országra jellemző, afrikai-ázsiai fúziós ételeket.