Megnyílt a Bükfürdői Termelői Piac

Forrás: turizmus.com

 2015. június 23. 12:09

A Bükre látogató vendégek mostantól nemcsak a gyógyvízzel és a frissítő környezettel tudnak töltekezni, hanem megkóstolhatják és otthonukba vihetik a környék ízeit is.

Június 19-én, ünnepélyes keretek között megnyílt a Bükfürdői Termelői Piac és alkalmi vásár, ahol a nyári szezonban, péntek délutánonként kézműves ajándéktárgyak, helybeli mézek és házi készítésű lekvárok, sajtok, húskészítményeket, savanyúságok valamint termelői borok közül válogathatnak az ínyenc vásárlók.

A piacot megálmodó és szervező Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület (továbbiakban BBKTE) és Bük városa nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az itt közreműködő árusok kizárólag olyan portékát kínáljanak, amelyek hagyományos eljárással, helyben vagy a környéken készülnek és magukban hordozzák a fürdőváros és szűkebb környezetének ízét és zamatát.


Az rendezvényt V. Németh Zsolt, a Földművelődésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára, Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Körgyűlés alelnöke, Dr. Németh Sándor, Bük Város Polgármestere, Spilenberg Andrea, a BBKTE elnöke és Kovács István, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnökségi tagja nyitották meg.

 

A szervező TDM szervezet örömmel konstatálta, hogy már az első piaci nap nagy érdeklődést váltott ki mind a helyi lakosok, mind pedig a fürdőváros vendégei körében, szép számban érkeztek érdeklődők és vásárlók, akik pozitívan értékelték a kezdeményezést.

 

A piac helyszíne a bükfürdői Tourinfo melletti tér, amely tavaly őszig autóbusz-állomásként működött. Itt kerültek felállításra a TDM szervezet faházai és kecskelábas árusító pultjai, amelyek megfelelő technikai hátteret biztosítanak a résztevő termelőknek. A termelői piac szeptember 18-ig, minden pénteken, 17,00 – 20,00 óra között várja látogatóit.