Mégsem nyithatnak ki a francia vendéglátóhelyek

Forrás: MTI

 2021. január 06. 10:37

Valószínűleg nem nyithatnak ki a terveknek megfelelően január 20-án a francia vendéglátóhelyek – derült ki a kormány és az ágazat képviselőinek keddi találkozója után.

„Elfelejthetjük a január 20-ai nyitást. Ez nyílt titok” – mondta Didier Chenet, az egyik francia vendéglátóipari képviselet, a GNI elnöke, miután Bruno Le Maire gazdasági miniszter fogadta a küldöttséget.

A találkozó után a résztvevők jelezték, hogy Jean Castex miniszterelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján fogja hivatalosan bejelenteni, hogy az eredeti tervekkel ellentétben nem nyithatnak meg a vendéglátóhelyek január 20-án. Szerdán még Emmanuel Macron államfő vezetésével ülésezik a védelmi tanács.

A francia vendéglátósok nagyon fontosnak tartják, hogy a támogatásokat az egészségügyi krízis végégig megkapják

Fotó: 123rf.com

A vendéglátóipar képviselői a megbeszélésen jelezték, nagyon fontosnak tartják, hogy a támogatásokat az egészségügyi krízis végégig megkapják a kormánytól. Ezek közé tartozik egyebek mellett a járulékok eltörlése és a kényszerszabadságon lévők bérpótlékának átvállalása legalább 2021 júniusig.

Az egészségügyi minisztérium kedd este közzétett adatai szerint az elmúlt 24 órában 20 489 új koronavírusos esetről érkezett jelentés az előző napi 4022 után, de a tárca szerint a jelentős emelkedés oka elsősorban a hétvégi adatok pótlásának tudható be.