Mel Gibson Veszprémben ebédelt, aztán Csopakon borozgatott

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. február 24. 16:54

Úgy tűnik, az Oscar-díjas Mel Gibson is megkedvelte a Balatont – legalább is térség gasztronómiáját –, a színész ugyanis csütörtökön Veszprémben ebédelt, majd a csopaki Jásdi-pincészetbe tért be néhány pohár borra.

„Csoda nap a Fricskában, nálunk ebédelt Mel Gibson" – posztolta közösségi oldalán a veszprémi lakásétterem, amelynek csapatával közös fotózkodásra is hajlandó volt az amerikai filmsztár. A Veol.hu értesülése szerint a jelenleg szakállas művész csodálkozott, hogy a kis családi vendéglőben felismerték, és örömét fejezte ki, miután közölték vele: máskor is szívesen látják.

A színész a szerda délutánt a csopaki Jásdi Pincészetnél töltötte családjával, ahova szintén bejelentés nélkül érkezett. Jásdi István tulajdonos, borász a lapnak elmondta, Gibson nagyon barátságos volt, élvezte a balatoni panorámás teraszt, megkóstolta a finom borokat, amelyekből vásárolt is.

Mel Gibson ez idő szerint az egykori inotai hőerőműnél forgat, ott veszik fel vele a John Wick sorozat új részét, a The Continentalt.

Jó néhány éve egy szintén világhírű, francia színészt, Gerard Depardieu-t ihlette meg annyira a Balaton szépsége és borgasztronómiája, hogy ott egy 4-5 hektáros szőlőt tervezett vásárolni. A Magyar Turizmus Rt. és az Első Magyar Borház 2009. január 21-én  tartott közös sajtótájékoztatóján a színészóriás jelenlétében elhangzott: Depardieu Badacsonyban kékfrankos termesztésébe  fogna, és pincészetében az ő Franciaországban termelt borait is árusítanák. Ám miután egy szigorú rendelet szerint külföldi személy Magyarországon nem vásárolhatott szőlőültetvényt, és – úgy tudjuk – Depardieu hallani se  akart stróman foglalkoztatásáról,  a nagy ívű terv meghiúsult. Arról nincs hírünk, hogy Mel Gibsont foglalkoztatja-e balatoni szőlőültetvény-vásárlás.