Nem közlekedik nyáron Budapestre az Air Malta

Forrás: AIRportal.hu

 2016. január 25. 22:09

Az előzetes tervekkel ellentétben nem repül Budapestre az Air Malta a nyári időszakban. Az AIRportal.hu információi szerint a járatokat már törölték a foglalási rendszerekből és az érvényes repülőjeggyel rendelkező utasok értesítést kaptak a légitársaságtól, hogy jegyüket más járatokra foglalták át.

A TAP Portugal kivonulása után ismét rossz hír a magyar utazóknak, hogy újabb hagyományos légitársaság szünteti meg járatát Budapestre.

Az Air Malta az előzetes tervek szerint a nyári szezonban üzemeltetett volna hetente két alkalommal járatokat Valetta és Budapest között - csakúgy mint az előző évben - azonban a légitársaság úgy döntött, hogy megszünteti budapesti járatait.

 

Hivatalos közleményt még nem adott ki a légitársaság, de a budapesti járatokat már törölték a foglalási rendszerekből, az utasok egy része már kapott emailben értesítést arról, hogy repülőjegyüket másik járatra foglalták át.

Az Air Malta magyarországi képviseletét ellátó Tensi Aviation Kft.a portálnak megerősítette, hogy nem lesz Air Malta járat Valetta és Budapest között a 2016-os nyári menetrendben. Információik szerint a légitársaságnál átalakítások zajlanak, ennek részeként több útvonal megszüntetése mellett döntöttek, köztük a budapestit is törölték.

Budapest és Málta között ebben az évben a légitársaságok által kínált ülőhely-kapacitás megduplázódik, hiszen a Wizz Air mellett már a Ryanair is üzemeltet majd járatokat az útvonalon.

A légitársaság nem vonul ki teljesen Magyarországról, mint a TAP Portugal, mert megmarad a vezérképviselete, melyet továbbra is a Tensi Aviation Kft. lát el.