Nemzetközi díjat nyert az Országgyűlési Múzeum

Forrás: turizmus.com

 2015. november 04. 15:14

Az Országgyűlési Múzeumnak ítélték az AVICOM Nemzetközi Múzeumi és Kulturális Örökségi Audiovizuális Fesztiváljának (FIAMP) díját, amelyet évtizedek óta adományoznak az innovatív, újszerű technológiák alkalmazásában élen járó múzeumoknak.

Az Országgyűlési Múzeum A magyar törvényhozás ezer éve című állandó kiállításával érdemelte ki a rangos elismerést - olvasható az Országgyűlés sajtóirodájának az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

 

Mint írják, az AVICOM az Új Múzeumi Audiovizuális, Kép- és Hangtechnológiák Nemzetközi Bizottsága, a Múzeumok Nemzetközi Tanácsának tagszervezete (ICOM). Az 1991-ben alakult bizottság tagjai olyan kurátorok, tudományos és műszaki szakemberek, akik múzeumok és kulturális intézmények audiovizuális és új technológiákat alkalmazó szolgáltatásaiért felelősek.

Az Országgyűlési Múzeum A magyar törvényhozás ezer éve című kiállításának célközönsége az ifjúsági korosztály, a tárlat a modern berendezések és korszerűség iránti igények figyelembevételével készült.

A díjátadót az AVICOM Nemzetközi Múzeumi és Kulturális Örökségi Audiovizuális Fesztiválján (FIAMP), a Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központja által szervezett Muzeum@digit Konferencia keretében rendezték meg.

Az idén a konferencia látta vendégül az AVICOM november 3. és 5. között megvalósuló éves fesztiválját a Magyar Nemzeti Múzeumban.