Olaszország ízei a SIRHA-n

Forrás: turizmus.com

 2016. május 08. 12:48

Olaszország a hatodik exportpartnere hazánknak, ezért is fordít kiemelt figyelmet az ICE (Olasz Külkereskedelmi Intézet) arra, hogy a magyar forgalmazók közvetlenül ismerjék meg az olasz élelmiszer-ipari termékeket.

Tavaly 240 millió eurót ért el a kereskedelmi forgalom, és ez 22 százalékkal haladta meg az előző évi értéket – mondta el az ICE vezetője, Marco Bulf május 6-i sajtótájékoztatójukon a Pomo d'Oro-ban.

A SIRHA kiállításon 240 négyzetméteres standon 11 olasz cég termékei mutatkoznak be, az olívaolajtól a kávén és a tésztán át a borokig. Ezek mind négy dél-olasz tartományból (Campania, Calabria, Szicília és Puglia) érkeznek. A régiós kistermelők piacra jutását az olasz kormány anyagilag is segíti, mert csak összefogva, egymást erősítve juthatnak el a világ különböző országaiba. Jelentős fejlődést várnak a borpiacon, amelynek eddig is 46 százalékát adták az olasz borok.

Maria Assunta Accili

Maria Assunta Accili és Marco Bulf az ICE sajtótájékoztatóján

 

Az eseményen részt vett Olaszország magyarországi nagykövete, Maria Assunta Accili is, aki azért látja a piacbővítés jó terepének hazánkat, mert – mint fogalmazott – Budapest felzárkózott az európai nagyvárosok közé, és a magyar vendégek körében változatlanul népszerű az olasz konyha, az érdeklődésben még lát piaci potenciált. Azzal együtt, hogy a magyar fogyasztók egyre igényesebbek, kifinomult az ízlésük, tehát aki ezen a piacon szeretne megkapaszkodni, annak komoly kihívásokkal kell számolnia – tette hozzá.

Marco Bulf a kereskedelmi forgalom további növelésének reményével indokolta, hogy az olasz stand lesz a legnagyobb külföldi kiállítótér a SIRHA-n. A látogatók védjegyes, tehát valódi olasz termékekkel találkozhatnak majd három napon keresztül az A pavilon M41-es területén.

Maria Assunta Accili és Marco Bulf az ICE sajtótájékoztatóján