Pénzügyi nehézségekkel küzd a Transhotel

Forrás: turizmus.com

 2014. október 09. 18:06

A spanyol szállásfoglaló oldal bírósági védelmet kért, hogy rendezze adósságait.

Spanyol lapértesülések szerint a cég 50-60 millió eurós tartozást halmozott fel, amelyek nagy része a szállodák felé át nem utalt díjakból tevődik össze, az utazási irodák felé a ki nem fizetett jutalékkal tartoznak. Ugyanakkor a cég vezetői partnereiket igyekeznek megnyugtatni, hogy minden adósságot rendezni fognak és azt kérik, továbbra is bízzanak bennük, hiszen a cég tevékenysége folytatódik. Kedden a cég elnöke és többségi tulajdonosa, Anselmo Cruz a részvényeseiket is arra kérte, hogy továbbra is higgyenek a cégben.

A cég pénzügyi nehézségei már tavaly kezdődtek, majd idén nyáron a Hotusa spanyol szállodalánc felvásárlási szándéknyilatkozatot írt alá, de az egyezség végül nem született meg, és ez indította el a mostani folyamatot.

A spanyol törvények értelmében a cégnek jogában áll három+egy hónapig terjedő időszakra bírósági felügyeletet – kvázi csődvédelmet – kérni, ez idő alatt kell megegyeznie hitelezőivel.

Anselmo Cruz csütörtökön eladta Hotelminuto nevű cégét a muchoviaje.com portált is birtokló Gowaii-csoportnak.

A Transhotel világszerte 50 ezer szállodával és 60 ezer utazási irodával áll kapcsolatban, és 900 alkalmazottat foglalkoztat.