Stabil növekedés az Accor-csoportnál

Forrás: turizmus.com

 2014. október 21. 18:50

Az Accor-csoport piacainak döntő többsége stabil növekedést könyvelt el a harmadik negyedévben, ez megerősítette azt a pozitív trendet, amely már az első félévben is megfigyelhető volt idén.

Az Accor-csoport harmadik negyedévi 1,459 millió eurós bevétele 4,6 százalékkal haladja meg a bázisidőszak számát. Ez megerősítette azt a pozitív trendet, mely már az első félévben is megfigyelhető volt idén, így összesen 3,4 százalékos növekedést könyvelhet el a csoport az első kilenc hónapban – olvasható az Accor harmadik negyedéves pénzügyi eredményéről szóló közleményben.

A pénzügyi jelentés legfontosabb megállapításai:

– Erős kereslet a csoport legtöbb piacán, kifejezetten az Egyesült Királyságban, Németországban, a Benelux államokban és Európában általában.

– Enyhe növekedés Franciaországban, főleg Párizsban, köszönhetően a meghatározó trendeknek augusztusban és szeptemberben.

– Gyors javulás Dél-Európában.

– Első kézzelfogható jelek a lassulásra Afrikában.

– A csoport összesen 51 szállodát, 7529 szobát nyitott meg a harmadik negyedévben.

„Ez az erős harmadik negyedéves teljesítmény lehetőséget ad arra, hogy megvalósítsuk az idei EBIT célunkat 2014-re. Természetesen folyamatosan közelről figyeljük a francia piac változásait és az afrikai helyzetet. Az európai magas kereslet, többek között Dél-Európában és a fejlődő piacokon, lehetőséget adnak arra, hogy olyan növekedést biztosítsanak, melyek lehetővé teszik a HotelInvest és HotelServices üzletágainknak, hogy folytassák kijelölt stratégiájuk megvalósítását" – nyilatkozta Sébastien Bazin, az Accor elnök-vezérigazgatója.