Szálláshelyek szükségesek egy sikeres olimpia pályázathoz

Forrás: turizmus.com

 2016. július 14. 22:17

A Budapest 2024 Nonprofit Zrt. és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége az elmúlt napokban két közös tájékoztatót is tartott a Balaton régió szállásadóinak az olimpiai előszerződések kapcsán. Jövő héten további négy helyszínen lesz hasonló tájékoztató.

Mindkét találkozón – Balatonfüreden a Danubius Annabella Szállodában, Siófokon a Hotel Azúrban – Bienerth Gusztáv, turizmusért felelős kormánybiztos, egyben a BidCo – Budapest Nonprofit Zrt elnökhelyettese tartott tájékoztatót a szállodák, vendégházak, panziók képviselőinek a pályázat részleteiről, Magyarország kiváló adottságairól, az Agenda 2020 hatásáról, egy esetleges olimpia turizmusra és az országimázsra gyakorolt hatásáról, stratégiai összetevőkről, a korábbi sikeres játékok tapasztalatairól.

Hangsúlyozta, hogy Budapesten kívül Balatonon és a többi helyszínen, így Győrben, Szegeden, Miskolcon és Debrecenben a meglévő szállodai kapacitás 90 százalékának szerződéses lekötése szükséges már a következő hetekben – ez feltétele egy sikeres magyar pályázatnak. Fontosnak tartotta az MSZÉSZ vezető szerepét a pályázat feltételeinek kidolgozásában, melynek révén sikerült a  szállodák érdekeit maximálisan figyelembe venni.

 

A Budapest 2024 Zrt. menedzsere, Stadler Margit mintegy 41 ezer szoba lekötését tartotta szükségesnek a NOB stakeholderei számára. Ismertette a hotel-előszerződések aláírási folyamát, a határidőket, a szállásadók számára előnyös szobaár-formulát, a különböző szerződési típusokat, a fizetési ütemezést.

Niklai Ákos, az MSZÉSZ elnöke bemutatta a mintegy két hónapig tartott szerződés-előkészítési folyamatot, amelynek eredményét elfogadásra ajánlja a szállodáknak. Fontosnak nevezte a stratégiai megközelítést, az üzleti előnyök megfelelő értékelését. Az elnök a szállodák felújítását, színvonalának emelését, a Hotelstars szállodai minősítési és osztályba sorolási rendszer kritériumainak teljesítését szorgalmazta, egyben kérte a kormánybiztost a minőségi kritériumok megvalósítása érdekében pályázati források megteremtésére.

Az MSZÉSZ elnöke a sikeres olimpiai pályázat érdekében kéri a szállásadókat a szerződések elfogadására és mielőbbi aláírására.

Jövő héten további helyszíneken lesz hasonló, másfél órás időtartamú tájékoztató:

Város

Dátum

Kezdési időpont

Helyszín


Győr

júl. 18.

10:00

Hotel Rába City Center

Debrecen

júl. 20.

10:00

Aquaticum Hotel és Mediterrán Élményfürdő

Miskolc

júl. 20.

13:00

City Hotel Miskolc

Szeged

júl. 21.

10:00

Science Hotel