Szálloda épül Nyíregyházán

Forrás: MTI

 2017. július 30. 12:03

Letették egy négycsillagos szálloda alapkövét Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, a 4 milliárd forint értékű beruházás a következő turisztikai szezonra készül el.
Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára elmondta, a fejlesztés költségének nagyobb részét, mintegy 3,1 milliárd forintot a Modern városok program keretében a kormány biztosítja, a fennmaradó összeget a város önerőből fedezi.

Kovács Ferenc polgármester azt mondta, a 100 ezernél több lakossal rendelkező városok között Nyíregyháza volt az egyetlen, ahol nem volt legalább egy négycsillagos, száz szobás hotel. Hangsúlyozta, a most épülő szálloda hazai forrásból valósul meg, a 900 millió forintos önrészt pedig az OTP Bank segítségével biztosítja a város. „Hét év alatt eljutottunk oda, hogy a turizmus fejlődésének gátjává vált a minőségi szálláshely hiánya Nyíregyházán, 2010 óta ugyanis megduplázódott a vendégéjszakák száma” - fogalmazott Kovács Ferenc. Hozzátette, tavaly 35 százalékra emelkedett a külföldiek aránya a városba látogató turisták között.

Vinnai Győző országgyűlési képviselő (b), Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára (k) és Kovács Ferenc polgármester a Hotel Sóstó ünnepélyes alapkőletételén

Fotó: MTI/Balázs Attila


A 9 ezer négyzetméter alapterületű, 122 szobás, étteremmel, konferenciateremmel, látványbárral, mini wellness-egységgel, fitneszteremmel rendelkező szálláshely a tervek szerint a 2018-as szezon kezdetére készül el. A hotelben 195 férőhelyes, teraszos étterem, 200 fős befogadóképességű, szekcionálható konferenciaterem, gyermek élménysziget, business-sarok, ajándékbolt is a vendégek rendelkezésére áll majd. A szállodához kerékpártároló, 90 férőhelyes mélygarázs és 63 felszíni parkoló tartozik, a közeli élményfürdőkhöz pedig egy zárt, fedett, fűthető híddal kapcsolódik.