Nyíregyháza a UNWTO-ban

Forrás: turizmus.com

 2017. május 22. 05:55

Amint arról május 13-án már beszámoltunk, az ENSZ Turisztikai Világszervezetének 12-i ülésén két magyar társult tag is csatlakozott a UNWTO-hoz.

A nyíregyháza.hu jóvoltából immáron fotót is tudunk mutatni, amely a UNWTO végrehajtó tanácsának május 12-i madridi ülésén készült. A felvételen (balról jobbra) Somogyi Zoltán a UNWTO főtitkár-helyettese, Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője és Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJ város polgármestere látható.

Madridban a csatlakozáskor

Fotó: nyiregyhaza.hu

Jelenleg 156 ország és 504 társult tag (szakmai szervezet) alkotja az UNWTO-t. A nyíregyházi csatlakozás kapcsán Kovács Ferenc elmondta, hogy a városvezetés 2010-ben határozta meg prioritásként a turizmus fejlesztését, s az azóta eltelt hét év bizonyította az elképzelés megalapozottságát. Az elmúlt időszakban megduplázódott a vendégéjszakák száma, és jelentősen emelkedett a városban a turisztikai bevétel összege is. A polgármester hozzátette, a turizmus munkahelyeket jelent és megélhetést sok vállalkozásnak.

Furkóné Szabó Marianna azt hangsúlyozta, hogy a tagság új lehetőségeket, új kapcsolatokat jelent a szakmai munkában. Hozzátette, hogy a jövőben szakmai konzultációkon, munkacsoport üléseken vehetnek részt, s máris meghívták a nyíregyházi szervezetet a városi turizmus munkacsoport ülésére, illetve felkérték arra, hogy osszák meg a testvérvárosi kapcsolatok terén szerzett.