Szolid növekedés az Accor Csoport 2014 első félévének bevételeiben

 2014. július 21. 16:05

Az üzleti eredmények kedvezőek maradtak az Accor Csoport legtöbb piacán az első félévben. A bevétel 2593 millió euróval zárta a félévet, ami 2,8%-os növekedést jelent (pro forma) összehasonlítható bázis alapján kalkulálva, 1,8%-os jelentett csökkenés mellett.

A HotelInvest, a Csoport hoteltulajdonosi és befektetői üzletágnál az összehasonlítható bázis alapján kalkulált bevételek 1,6%-os növekedést mutattak 2286 millió euróval. Kedvező növekedés mutatkozik a bevételekben minden régióban, kivétel Franciaországban (1,8%-os csökkenés), ahol az eredményekre hatással volt az áfakulcs január elsejei 3 ponttal történő emelése.

A HotelServices, a Csoport hotelüzemeltető és franchisor üzletágánál az üzleti volumen 5%-os növekedést ért el, figyelmen kívül hagyva az árfolyamok hatását, 5,7 milliárd eurós eredménnyel, melynek fő oka a fejlődő piacokon elért bővítések.

Összehasonlítható bázis alapján 5,7%-os növekedést ért el a bevételben 582 millió euróval, ami az amerikai kontinens (10,8%-os bővülés), a Mediterrán-Közel-Kelet-Afrika régió (10,1%-os bővülés) és az Észak-, Közép- és Kelet-Európa régiók fejlődésének (5,0%-os növekedés) köszönhető

A csoportnál az első félévben 12.284 új hotelszobát adtak át (92 új hotel), melyek 90%-a management vagy franschise szerződéssel működik.

Sébastian Bazin elnök-vezérigazgató elmondta: a HotelServices üzletág folytatta a  fejlesztéseket a gyorsan növekvő régiókban és a HotelInvest üzletág megerősítette pozícióját a nemrég befejezett 97 hotelvásárlással Németországban, Svájcban és Hollandiában.