Születésnap és támogatás – ismét egy nemes összefogás Zalakaroson

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 09. 12:10

Jótékonysági főzőnappal ünnepelte a Zalakarosi Fürdő nyitásának 56. évfordulóját.

Ragyogó napsütés, vidám gyermekek, igazi strandidő várta a zalakarosi látogatókat ezen a különleges napon.

A főzőnap első alkalommal a tavalyi évben került megrendezésre hagyományteremtő szándékkal, akkor még 4 csapat vett részt az eseményen.

Az idei év sok mindenben változást hozott, így a Zalakarosi Fürdő ismét egy különleges módját választotta az ünneplésnek. A tavalyi esztendő sikerén felbuzdulva megszervezte a II. Jótékonysági Főzést, amely kitűnő alkalom volt az ünneplésre.

A jótékonysági főzésen a Zalakarosi Önkormányzat képviselő-testülete halászlét készített

Fotó: Zalakarosi Fürdő

A főzőnapon összesen nyolc csapat ragadott fakanalat, hogy megcsillogtassa főzőtudását és támogasson egy közös célt. Az ételek elkészítésénél inkább a zalai ízek domináltak, így szinte kötelező elem volt a lecsó és a dödölle, utóbbi egyúttal a legnépszerűbb étel címet is elnyerte a Hunguest Hotel Freya kiváló csapata készítésében. De akadt még bőven kóstolni való falat, a Zalakarosi Önkormányzat halászleve, az óvoda töltött káposztája, a Tourinform iroda sertéspörköltje után bárki megnyalhatta mind a tíz ujját. A Zalakarosi Fürdő csapata idei évben húsos káposztával kínálta a vendégeket, de igazi strandi étekként a Sensei Akadémia képviseletében a hamburger is megtalálható volt. A Futrinkák Egyesülete által készített Jókai bableves pedig a legízletesebb ételnek bizonyult a szombati napon, ezzel elnyerve a Vándor Fakanalat.

Fontosnak tartjuk, hogy adjunk és visszaadjunk: vendégeinknek, kollégáinknak, egymásnak, és ez nem feltétlenül az anyagi javakat jelenti, inkább az együtt töltött perceket, a közös beszélgetéseket, a vidám pillanatokat, amelyekből életre szóló élmények születhetnek - nyilatkozta Podlovics Péter vezérigazgató.

A főzőverseny bevétele Zalakaros város oktatási intézményeiben tanuló gyermekek szabadidős és oktatási lehetőségeinek bővítésére került felajánlásra.

(X)