Tízezer vendégéjszakát hozhat a birkózó Európa-bajnokság

Forrás: MTI

 2022. január 11. 16:51

A szervezők 1500 résztvevőt várnak a március 26. és április 3. között a budapesti BOK Csarnokban sorra kerülő birkózó Európa-bajnokságra.

A Magyar Birkózó Szövetség keddi sajtótájékoztatóján Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a versenyre érkező 1500 résztvevő, illetve óvatos becsléssel 500 külföldi szurkoló több mint tízezer vendégéjszakát jelent, amely a szállodaiparnak úgy kell, "mint egy falat kenyér"."Makacsul küzdünk a vírussal, de ragaszkodunk a normális életünkhöz, ami nem állhat meg a családok, a turizmus és a sport esetében sem. Utóbbinál ez azt jelenti, hogy biztosítanunk kell a fiataloknak, hogy edzhessenek, versenyezhessenek, hogy kontinentális viadalok legyenek. Magyarország ebben partnere a nemzetközi sportvilágnak, a szövetségek pedig jelenleg különösen értékelik, ha valaki tartja a szavát, így volt ez tavaly az úszó Európa-bajnoksággal, a labdarúgó európai Szuperkupával, vagy az Európa-bajnoksággal is" – jelentette ki Fürjes Balázs.

Fürjes Balázs államtitkár becslése szerint több mint tízezer vendégéjszakát hozhat a budapesti szállodáknak az Eb

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Az Európa-bajnokságról Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke elmondta, a 2018-as budapesti világbajnokság magasra tette a mércét, hiszen a mai napig minden idők legjobb eseményének tartja a nemzetközi szövetség. Az akkorihoz hasonlóan az Erkel Színházban egy rangos kulturális eseménnyel szeretnék megnyitni az Eb-t.

Az elnök hangsúlyozta, az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően rendezik meg a kontinensbajnokságot, amennyiben lehetőség van rá, akkor telt házat szeretnének, ami egy-egy versenynapon négy-ötezer embert jelent.A magyar birkózók az Európa-bajnokságok történetében 62 aranyat, 90 ezüstöt és 110 bronzot nyertek.